Sant Feliu ha aconseguit per tercer any consecutiu quatre Flors d'Honor del moviment Viles Florides el Baix Llobregat 18 en total

Societat.

L’ acte ha tornat a fer-se presencial.
L’ acte ha tornat a fer-se presencial.

Martorell, Sant Just, Sant Boi i Abrera han obtingut tres, Molins de Rei dues.

Aquest és un reconeixement de la Confederació Ornamental de Catalunya (CHOC) als municipis que treballen per a la millora dels seus espais verds urbans i enjardinats i per a la qualitat de vida dels veïns i veïnes, així com la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat ambiental.

La ciutat va aconseguir l'any 2019 la quarta Flor d'Honor, i és fins ara la màxima distinció, ja que cap municipi ha rebut les cincs Flors d'Honor amb què pot puntuar el jurat del projecte Viles Florides.

Després d'un any en format virtual per la crisi sanitària de la Covid-19, Viles Florides va celebrar l'acte de lliurament de les Flors d'Honor 2021 el 17 de setembre a Cabrera de Mar.

Van assistir-hi unes 200 persones, entre representants del moviment, representants institucionals i del món de la jardineria i de la planta a Catalunya i Andorra. Durant el transcurs de l'acte, es va presentar el documental 'Viles Florides. 10 anys fent créixer el verd', que fa un repàs a aquesta dècada i a l'aportació que ha fet el moviment als municipis que en formen part.

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, va tancar l'acte felicitant Viles Florides per sumar ja una dècada "posant color" a pobles i ciutats.

Jordà va assegurar que gràcies a moviments com aquest, Catalunya "es transforma mirant directament cap al verd". N'hi ha 64 municipis amb tres Flors d'Honor, 57 amb dues Flors d'Honor i 14 amb una Flor d'Honor.

S'han adherit al moviment en els darrers mesos quatre municipis: Bàscara, Sant Martí de Tous, El Masnou i Soses, que es valoraran en el 2022.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article