Esquerra Republicana l’ Hospitalet vol que l’ Ajuntament planti cara a l’ abús de les elèctriques

Política.

El grup municipal republicà crida a sumar-se a la iniciativa “Desconnecta de les elèctriques!” convocada pel proper 8 d'octubre
El grup municipal republicà crida a sumar-se a la iniciativa “Desconnecta de les elèctriques!” convocada pel proper 8 d'octubre

Esquerra Republicana porta al Ple del mes de setembre la pujada de preu de l'electricitat, que en els darrers mesos s'ha disparat i suposarà per les famílies i empreses un increment de fins el 25% en la factura de la llum.

Les mesures anunciades recentment pel govern espanyol, després de mesos d'inacció, són segons els republicans, “poc efectives i poden acabar beneficiant únicament les grans empreses elèctriques, i no la ciutadania. Aquestes empreses, on hi trobem representants polítics de PSOE i PP, veuran augmentar el seu marge de benefici amb la baixada anunciada de l'IVA o la suspensió de l'impost a la generació.”

Reclamen la reestructuració del model energètic, millorant el control públic i la regulació de preus i acabant així amb l'oligopoli existent. En aquest sentit, proposen també ampliar la cobertura del bo social i crear un fons extraordinari perquè els ajuntaments puguin donar cobertura a les famílies vulnerables i en risc de pobresa energètica.

Entre d'altres mesures, des d'Esquerra Republicana volen que l'Ajuntament es comprometi també a millorar l'estalvi energètic en equipaments municipals, així com promoure l'autosuficiència energètica per famílies i empreses de la ciutat.

El portaveu republicà i cap de l'oposició Antoni Garcia ha denunciat que “és inadmissible que davant aquesta pujada injusta i sense precedents, que està afectant greument famílies i empreses quan encara no ens hem recuperat de la crisi provocada per la Covid-19, el govern espanyol sigui incapaç de promoure polítiques efectives per acabar amb els abusos de les companyies elèctriques”.

En aquest sentit, Antoni Garcia ha manifestat que “la ciutadania i les empreses mereixien unes tarifes justes i assequibles. Calen polítiques valentes per acabar amb la pobresa energètica, amb el model oligopolístic concentrat en poques empreses elèctriques i amb portes giratòries”.

Per últim, Antoni Garcia ha fet una crida a donar suport a la convocatòria “Desconnecta de les elèctriques!”, consistent en una apagada el proper 8 d'octubre entre les 22h i les 22.30h per denunciar “l'increment abusiu del preu de la llum i reclamar al govern espanyol mesures efectives.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article