L'any 2022 podria ser l’ últim per seguir circulant sense restriccions per la Zona Baixes Emissions amb el distintiu groc

Societat.

Amb aquest avís sembla que l’ AMB prepara a la ciutadania per vetar aquests vehicles el 2023.
Amb aquest avís sembla que l’ AMB prepara a la ciutadania per vetar aquests vehicles el 2023.

Arran de les diverses preguntes que està rebent l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) sobre les restriccions de circulació dels vehicles en l'àmbit de la ZBE Rondes BCN i els distintius ambientals de la DGT, l'AMB exposa que, "d'acord amb les ordenances municipals aprovades per cada municipi metropolità que integra la ZBE Rondes BCN (Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs), l'any 2022 podran continuar circulant sense restriccions per la ZBE Rondes BCN, de dilluns a divendres laborables de 7 a 20 h, els vehicles amb els distintius següents: • Etiqueta groga (B) • Etiqueta verda (C) • Etiqueta Eco (Eco) • Etiqueta 0 (Zero emissions)."

I tenint en compte les moratòries fixades, fins al 30 de juny del 2022 també podran circular-hi autobusos i autocars (M3) destinats al transport col•lectiu anteriors a la norma Euro 4 (habitualment matriculats abans del 2006 o el 2007). És a dir, sense distintiu ambiental de la DGT.

"La ZBE Rondes BCN ha estat un gran avenç per accelerar la renovació de la flota metropolitana amb vehicles menys contaminants i contribuir a millorar la qualitat de l'aire de la metròpolis de Barcelona. S'ha reduït la circulació dels vehicles més contaminants, la xifra ha anat a la baixa", assenyala el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda.

"És una de les mesures més rellevants que s'han implantat al sud d'Europa, una aposta per la mobilitat sostenible i la millora de la qualitat de l'aire que respon estratègicament al que recentment ha manifestat l'Organització Mundial de la Salut (OMS)", ha afegit Poveda.

Poveda també ha recordat que "la nova Llei de canvi climàtic i transició energètica del Govern espanyol obligarà totes les ciutats espanyoles de més de 50.000 habitants a establir zones de baixes emissions urbanes i la ZBE Rondes BCN serà el model de referència".

L'AMB i els ajuntaments continuen treballant en la ZBE Rondes BCN i altres zones de baixes emissions als municipis metropolitans que en segueixen la petja i les característiques, per aconseguir millorar la qualitat de l'aire de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Comentaris

Gabriel Pallejà
2.

Lo que no entenc perquè pagem impostos ITV CO2 carburants això vol dir que lo únic que entenen es recaudar perquè els polítics visqui millor ancara que no fotin ni el ou

Xavier vidiella Sant cugat
1.

Desgraciadament ens volen vendre pop per animal de companyia. Aquestes falses esquerres i ecologistes dultima hora no tenen ni idea del mal que estan fent.
Els hem votat per solucionar prpblemes pas per crear-los o enpitjorar-los.

Comenta aquest article