La Festa de la Rosa del PSC torna a Gavà de manera presencial assegurant que “no volem conflicte, volem solucions, volem diàleg”

Política.

Un detall de l' acte.
Un detall de l' acte.

L’Alcaldessa de Gavà Gemma Badia ha iniciat la intervenció recordant “els companys que ja no hi són per culpa de la covid” i mostrant “el suport als qui estant patint els estralls de l’erupció volcànica a Palma”.

Tot seguit ha agraït la tasca feta per Raquel Sánchez durant els anys d’alcaldessa i “l’orgull” que li suposa que ara sigui ministra. Sobre Iceta ha dit que “és un exemple de solvència i mestratge” i d’Illa n’ha lloat “el tarannà dialogant necessari per presidir una Catalunya que encamini la recuperació econòmica i social, en uns temps complexos on molts lluiten per desunir”.

En aquest sac hi ha situat “la dreta de Casado instal•lada en el “no” i nodrida per les maneres de fer de VOX i Trump, encaparrats en demolir els nostres drets” i també els independentistes, que “segueixen amb el seu discurs, tot i que ja no poden amagar les divisions internes”.

Davant d’això, Badia diu que “cal sumar per avançar, perquè ja ens han separat prou” i ha posat en valor “la tasca del municipalisme que treballa des de primera línia per donar resposta als problemes reals de la gent, fugint del populisme”.

El ministre de Cultura i Esports i primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha indicat que “sé que deixo el partit en mans d’algú que el portarà encara més lluny”.

“Gràcies, Salvador Illa, per haver fet del PSC el primer partit de Catalunya, un mèrit que també és col•lectiu. El nostre és un partit gran i divers. La feina del Salvador tot just ha començat i que ha d’acabar amb el millor servei per a aquest país, la Presidència de la Generalitat”, ha afegit.

“Necessitem algú que sàpiga motivar-nos, que no s’amagui en els mals moments. Fins i tot els que no el voten admeten que Salvador Illa és la persona que necessitem”, ha afegit.

Segons Miquel Iceta, “la represa dels socialisme arreu del món s’està produint perquè els nostres valors serveixen per a aquests moments tan difícils. Estaríem com estem sense la vacunació dissenyada pel Salvador i ni tenint un President com Pedro Sánchez, tan amatent a la reconstrucció econòmica?.

“La gran majoria no volem conflicte, volem solucions. Volem diàleg. Que hi ha una altra sortida que no sigui la del diàleg? El contrari del diàleg és el conflicte, i no és la solució. Necessitem pragmatisme, avenços concrets; tindrem entrebancs, sens dubte, però no canviarem el rumb”, ha assegurat Iceta.

El president del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar i secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha començat la seva intervenció expressant el seu suport als habitants de La Palma i afirmant també que “estem al costat dels ciutadans de Barcelona. Els socialistes catalans estem amb les barcelonines i els barcelonins que saben que es pot gaudir sense destrossar i que saben que la festa i el civisme són complementaris. Condemnem amb rotunditat els aldarulls d’aquests dies i fem una crida al civisme a Barcelona i Catalunya, donem el nostre suport sense reserves als cossos de seguretat i els serveis municipals que vetllen per la ciutadania”.

“S’ha d’estar al peu del canó, també quan hi ha incidents d’ordre públic. Però quan n’hi ha, alguns no hi son mai. S’amaguen. Prou de desautoritzar els agents de l’autoritat, se’ls ha de garantir la seva defensa i estarem al seu costat. I és moment de cooperar, de col•laborar i de sumar. Alguns s’afanyen a buscar culpables i no a buscar solucions, segell d’identitat d’algunes formacions polítiques. Nosaltres hi som per col•laborar i resoldre problemes”, ha afegit.

“Ningú trencarà el diàleg a Catalunya perquè és el que volen les catalanes i els catalans. I hem de tenir un diàleg entre catalans, i el President hauria de ser tots els catalans. Que ens convoqui, perquè ens puguem manifestar respecte i trobar un consens a la nostra societat”, ha dit. Tant Miquel Iceta com Salvador Illa han tingut unes paraules de record per al periodista Antonio Franco.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article