Torrelles demana davant el delegat de la Generalitat una millora del finançament del Servei d’Atenció Domiciliària

Política.

Tots els municipis baixllobregatins es van sumar a la iniciativa de Torrelles.
Tots els municipis baixllobregatins es van sumar a la iniciativa de Torrelles.

L’alcalde, Ignasi Llorente, ha participat en una reunió convocada pel Consell Comarcal amb els municipis de menys de 20.000 habitants del Baix Llobregat.

En aquesta ocasió hi ha assistit també el Delegat de Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Antoni Morral, la trobada ha començat amb un repàs a les dades de la Covid a la comarca.

A Torrelles fa més de 15 dies que no s’ha detectat cap cas positiu, tot i que es demana a la ciutadania que no baixi la guàrdia per garantir que no hi hagi un repunt dels casos, com ja ha passat en altres ocasions.

Des de Torrelles s’ha aprofitat la presència del Delegat del Govern català per demanar una millora del finançament del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD).

Amb la Covid, ha augmentat la demanda d’aquest servei, ja que moltes persones grans prefereixen ser ateses a casa seva en canvi de fer-ho en un altre equipament.

A Torrelles, així com a d’altres municipis de la comarca, s’ha duplicat la partida econòmica destinada a aquest servei essencial. És per això que es demana el suport de la Generalitat per abordar aquesta situació que no es preveu que es reverteixi a curt termini.

Recorden que el SAD és un servei que es presta a persones que per la seva edat o per patir algun tipus de discapacitat necessiten de suport per al desenvolupament de les seves tasques quotidianes.

Així es duen a terme tasques com ara la higiene i cura de les persones o la neteja del domicili, entre altres. Poden accedir-hi persones que estiguin acollides a la llei de dependència, per una banda, però també altres persones que no tinguin reconeguda aquesta situació però que siguin derivades des dels serveis socials municipals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article