L’ Ajuntament de Molins de Rei ha detectat en els darrers mesos un augment de problemàtiques entre els adolescents i joves

Salut.

Es vol posar sobre la taula els efectes col•laterals de la pandèmia en la salut mental.
Es vol posar sobre la taula els efectes col•laterals de la pandèmia en la salut mental.

Aquestes problemàtiques venen donades com a conseqüència directa dels efectes de la pandèmia i els períodes de confinament a causa de la COVID 19, com ara absentisme, addiccions a les pantalles, problemes de conducta, dificultats en les relacions familiars, dificultats de relació amb l’entorn comunitari i d’altres.

Per altra banda, també s’ha constatat un augment important de noves famílies que demanen atenció per aquest tipus de problemàtica, i a través de les comissions socials que es realitzen amb professionals de serveis socials a les escoles i instituts. També han augmentat el nombre de derivacions d’adolescents i joves als diversos serveis.

Per tal de donar resposta a questes noves necessitats i acompanyar als joves i a les seves famílies, l’Ajuntament de Molins de Rei posarà en marxa durant la segona quinzena del mes de setembre un nou Servei de Suport Psicològic per Adolescents amb l’objectiu de donar suport individual i grupal als joves i a les seves famílies.

Aquest servei serà gratuït i es prestarà a la Federació Obrera els dilluns, dijous i divendres, de 16 a 21 hores i els joves i les seves famílies que requereixin d’aquest servei hauran de ser derivats per l’Equip Bàsic de Serveis Socials Municipal.

Aquest nou servei treballarà en xarxa amb els diferents agents educatius (Instituts, Equip Atenció Psicològica) i el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) ubicat al CAP de Molins de Rei.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article