L’AMB sol•licita 24.270.358,44 € de fons europeus “per promoure el turisme sostenible a la metròpolis”

Política.

El projecte requereix un finançament de 29.316.964,27 €.
El projecte requereix un finançament de 29.316.964,27 €.

Durant el Consell Metropolità del mes de setembre s’ha informat de la presentació d’un pla per donar més valor al potencial turístic de la metròpolis de Barcelona, mitjançant una transformació sostenible del territori.

Aquest pla, anomenat “Renaturalització i digitalització de les platges i els espais fluvials de l'entorn de la metròpolis de Barcelona per al desenvolupament turístic sostenible”, s’ha presentat en una convocatòria extraordinària de fons del Programa de plans de sostenibilitat turística en destins, una línia de subvencions provinents de la Unió Europea dirigida exclusivament a les administracions locals.

Aquest pla, que es vertebra a través de les platges i els rius metropolitans, proposa un seguit d’actuacions de tipus urbanístic, de mobilitat i d’innovació tecnològica.

Té com a principals fites incrementar i equilibrar el repartiment de la renda que genera el turisme en l’entorn metropolità, generar un augment de l’ocupació estable, desestacionalitzar l’oferta i crear nous productes turístics al territori metropolità.

En cas de ser acceptat, l’aportació de fons europeus serà de 24.270.358,44 €, mentre que l’AMB hi aportarà els 5.046.605,83 € restants.

L’AMB busca, amb aquest pla, integrar tots els atractius turístics ja existents de la metròpoli i sumar-ne de nous per crear una marca de destinació turística que pugui consolidar-se amb el temps, igual que ho ha fet la marca Barcelona.

El desenvolupament de l'activitat turística dels 36 municipis metropolitans és molt desigual: mentre alguns, començant per la innegable funció tractora de Barcelona, tenen una dinàmica turística potent o disposen d'un pla de consolidació d'aquesta activitat, altres estan atents a les necessitats de la ciutat central, i n’hi ha que es mostren aliens a qualsevol activitat turística.

Per tant, el pla Renaturalització i digitalització de les platges i els espais fluvials de l'entorn de la metròpolis de Barcelona per al desenvolupament turístic sostenible busca actuar en dos àmbits diferents.

D’una banda, consolidar els actius turístics existents, concentrats en les platges metropolitanes, i assegurar-se que es desenvolupen de manera sostenible, i de l’altra, crear nous atractius turístics als municipis que actualment no participen d’aquesta faceta de l’economia metropolitana.

El pla també neix amb la voluntat d'actualitzar l'últim pla de turisme metropolità, aprovat el 2017, d'acord amb l'Estratègia nacional de sostenibilitat turística en destinacions, i en línia amb les principals agendes internacionals, com l'Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible, l’Acord de París pel canvi climàtic, la Nova Agenda Urbana (Habitat III) o l'Agenda Urbana Europea.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article