L’ acte dels comuns 'Construïm el futur, protegim el present' a Cornellà exposava la pujada del SMI i els recents acords per garantir les pensions

Política.

Catalunya en Comú - Podem reivindicava al carrer “la gestió de la pandèmia per part del govern de l'Estat”.
Catalunya en Comú - Podem reivindicava al carrer “la gestió de la pandèmia per part del govern de l'Estat”.

Els comuns Claudio Carmona, tinent d'alcalde de medi ambient a l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, i la també regidora de la ciutat, Mari Carmen López, van conduir la jornada 'Construïm el futur, protegim el present' fent valer la tasca realitzada pel Govern de l'Estat “per combatre la crisi econòmica derivada de la COVID-19, demostrant que la gestió política de la crisi (activant els ERTOS o apujant el SMI) ha salvat molts llocs de feina.”

"Posar al centre a la gent treballadora és possible, a diferència del que va passar durant l'anterior crisi del 2008", va assenyalar el regidor Carmona.

Davant la presència d'un centenar de veïnes i veïns del Baix Llobregat, l'acte va comptar amb la participació del número 2 d' En Comú Podem al Parlament de Catalunya i ex secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego; amb la responsable de Moviment Popular de Podem, Sonia Amable Abellan; i amb el professor de Dret del Treball de la Universitat Autonóma de Madrid, Ricardo Morón.

Tots ells van assenyalar la urgència de la derogació dels articles més lesius de la reforma laboral. El diputat Gallego va advertir que s'ha de fer "a poc a poc i amb bona lletra, perquè un eventual canvi no la torni a instaurar".

"La pujada del SMI durant els moments més durs de la pandèmia ha sigut fonamental per garantir una vida digna", ha apuntat el professor Morón.

La responsable de Podem, Sonia Amable, ha tancat l'acte agraint "la feina de negociació amb els agents socials per garantir les pensions de les nostres veïnes i veïns".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article