El material recaptat per la Xarxa d’Acció Solidària comença a lliurar-se a col•legis del Baix Llobregat

Societat.

Lliurament a l'Escola Montserrat de Cornellà al barri Sant Ildefons.
Lliurament a l'Escola Montserrat de Cornellà al barri Sant Ildefons.

La Xarxa Acció Solidaria (XAS), impulsada per CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès -Anoia - Garraf, ha tancat una nova campanya de recollida de material escolar.

La campanya d’aquest any és la novena que fa la XAS, s’ha desenvolupant entre el 15 de juny i el 15 de setembre, sota el lema “S’ha de garantir a totes les nenes i tots els nens l’oportunitat de desenvolupar els seus estudis en dignitat i igualtat”.

CCOO ha ubicat punts de recollida als locals de Cornellà de Llobregat i Vilanova i la Geltrú, entre d’altres, però un cop més cal destacar el compromís de la representació sindical de CCOO a les empreses.

Tota aquesta tasca conjunta ha permès organitzar la recollida i la preparació de material escolar nou o en bon estat ús, necessari per a les escoles en barris i municipis amb un alt nivell de risc d’exclusió social.

El lema de la campanya ha estat “S’ha de garantir a totes les nenes i tots els nens l’oportunitat de desenvolupar els seus estudis en dignitat i igualtat”.

Enguany ha coincidit novament amb una situació molt complicada pels efectes de la crisi per la COVID-19, amb un increment de les famílies en situació de pobresa i precarietat.

Els més de 300 quilos de material recollit per persones afiliades, membres de comitès d’empresa, seccions sindicals (on cal destacar el treball de la secció sindical de CCOO de Cofidis), es comencen a distribuir avui entre tres centres educatius. 

CCOO remarca que no pretén “substituir la funció de les administració públics en la seva responsabilitat sobre l’educació inclusiva i de qualitat. Però en aquest context de crisi, amb moltes famílies que ho estan passant malament, s’ha de col•laborar d’alguna manera des del món sindical amb iniciatives solidàries com la que representa la XAS.”

El sindicat valora positivament la implicació de comitès i de seccions sindicals, així com de persones afiliades que s’hi han sumat a títol individual als objectius de la XAS.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article