L’ AMB insinua que la ciutadania ha fet servir les platges metropolitanes com a discoteques durant l' estiu 2021

Societat.

L'AMB fa un balanç molt positiu d'aquest estiu 2021, amb poques incidències a les platges metropolitanes i una afluència significativa.
L'AMB fa un balanç molt positiu d'aquest estiu 2021, amb poques incidències a les platges metropolitanes i una afluència significativa.

Des de l’ AMB asseguren que “l'estiu 2021 s'ha succeït amb alta afluència a les platges i algunes modificacions d'ús social d'aquests espais públics.”

L'AMB ha observat l'arribada d'onatge més fort d'una manera més prematura al llarg dels últims 4 o 5 anys, de tal manera que els mesos de setembre o octubre es poden produir els primers temporals marítims intensos.

Aquesta observació s'ha contrastat amb l'evolució i el comportament de l'onatge al litoral metropolità durant els últims 30 anys segons les dades de Puertos del Estado, que mostren un augment de la freqüència i la intensitat dels temporals els mesos de setembre i octubre.

L'equip de platges de l'AMB ha fet un reajustament en el calendari de desmuntatge dels equipaments i una reordenació de l'espai amb l'objectiu de minimitzar els danys davant dels temporals.

En primer lloc, les tasques de preparació per a la temporada baixa s'han avançat 15 dies respecte de fa 4 anys, de manera que abans començaven a principis d'octubre i ara s'engeguen a mitjans de setembre.

En segon lloc, la reordenació de la platja es basa en deixar la meitat de l'esplanada sorrenca lliure de mobiliari i equipaments susceptibles de patir afectacions quan puja el nivell del mar i es produeix onatge intens.

La regressió del litoral ha implicat la reducció de l'amplada de les platges i algunes modificacions en els pendents, fet que fa augmentar la vulnerabilitat i l'exposició de les diferents instal•lacions, les quals fa anys se situaven més a prop del mar.

En aquest sentit, el mobiliari permanent durant la temporada baixa –passeres d'accés, aparcabicicletes, papereres– es deixa a la part posterior de la platja, és a dir, a la zona que es troba en contacte amb els passeigs marítims i/o les zones dunars.

El bon temps i la calor, juntament amb les restriccions derivades de la pandèmia, han implicat que els ciutadans hagin escollit el litoral metropolità com a destí d'oci de quilòmetre zero per passar la jornada a la platja.

A banda, aquest estiu s'ha observat un canvi d'ús social de les platges metropolitanes, amb més presència d'usuaris durant la nit. Les discoteques i els clubs d'oci nocturn tancats han fet que els ciutadans hagin escollit les platges metropolitanes per a l'ús lúdic durant la nit.

Aquesta circumstància ha fet intensificar la neteja d'aquests espais durant la matinada, tot i que no s'han constatat incidències significatives.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article