"Sant Joan Despí pel clima" organitza una sessió oberta a la ciutadania per recollir aportacions

Societat.

En aquesta sessió, les persones participants podran fer propostes sobre els sis eixos estratègics del futur Pla SJD pel clima.
En aquesta sessió, les persones participants podran fer propostes sobre els sis eixos estratègics del futur Pla SJD pel clima. | Arxiu/ Sessió amb entitats el 21 de setembre.

El consistori convoca el 14 d'octubre una sessió de participació oberta a la ciutadania per recollir propostes per a l'elaboració del Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecológica 'SJD Clima'. La sessió tindrà lloc al Centre Cultural Mercè Rodoreda a partir de les 18 hores.

Aquests eixos són la transició energètica, la mobilitat sostenible i la qualitat de l'aire, l'economia circular i els residus, el verd i la biodiversitat, el cicle de l'aigua, i l'educació ambiental.

Aquesta convocatòria es fa en el marc del procés participatiu que l'Ajuntament va endegar al mes de setembre per a l'elaboració del Pla d'Emergència Climàtica i Transició.

Durant aquest procés, s'ha fet una sessió amb el teixit associatiu de la ciutat (amb la participació de representants d'una quarantena d'entitats) i s'han recollit aportacions al carrer durant la Setmana de la Mobilitat. També es va fer una sessió amb el Consell d'Infants al juny. A més, fins al 31 d'octubre es poden aportar propostes on line a través de la plataforma decidim-sjdespi.diba.cat/SJDXCLIMA.

El Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Sant Joan Despí incorporarà accions concretes per tal de mitigar els efectes del canvi climàtic. El desenvolupament d'aquestes accions ha de permetre també a Sant Joan Despí assolir els compromisos del pacte verd europeu.

Així, entre altres fites, el Pla SJD pel clima vol augmentar la resiliència del municipi davant els efectes del canvi global, definir les estratègies per a fomentar una transició ecològica i les actuacions per adaptar el municipi als efectes del canvi climàtic.

També treballarà per reduir, com a mínim, en un 55% les emissions de diòxid de carboni per habitant al municipi l'any 2030; assolir la neutralitat de carboni del municipi per l'any 2050; transitar cap a un model d'economia circular i de prevenció de residus, i assolir els objectius de recollida selectiva del 55% al 2025 i del 60% el 2030.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article