L’ hospitalenc Xavier Bayona nou director de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya

Societat.

Arxiu.
Arxiu.

El nou director de l'AQuAS ha estat seleccionat, per primera vegada, mitjançant una convocatòria oberta i pública per valorar els mèrits i les capacitats professionals de les persones candidates sota els principis de transparència, igualtat, mèrit, capacitat i idoneïtat.

Aquest procediment té l’objectiu de professionalitzar la gestió pública en els nivells de direcció i va ser introduït en els Estatuts de l’AQuAS en la modificació que el Govern va aprovar a finals del 2020.

Nascut a l’Hospitalet de Llobregat l’any 1966, Xavier Bayona ha estat fins ara director dels Equips d'Atenció Primària (EAP) Gornal i Bellvitge de la Direcció d'Atenció Primària Costa de Ponent de l'Institut Català de la Salut.

També ha desenvolupat diversos càrrecs de direcció i gestió d'altres EAP a les àrees de Costa de Ponent, Metropolitana Nord, Catalunya Central i Barcelona.

És metge especialitzat en medicina familiar i comunitària, amb molts anys d’experiència en la gestió de l’atenció primària de salut, i també compta amb formació en alta direcció d’institucions sanitàries per les principals escoles de negoci.

En aquest sentit, va cursar Alta Direcció d’Institucions Sanitàries a l’IESE el 2016 i un Màster en Direcció d’Institucions Sanitàries a la UAB el 2004.

Actualment és vocal de la Societat Catalana de Gestió Sanitària i de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears i coordinador del grup de treball de gestió i gestió clínica de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària-CAMFiC.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article