Pas definitiu per a la construcció de 72 habitatges protegits a Castelldefels

Societat.

L'Ajuntament de Castelldefels signa el conveni de cessió de terrenys amb l'IMPSOL.
L'Ajuntament de Castelldefels signa el conveni de cessió de terrenys amb l'IMPSOL.

El Saló de Plens ha acollit l'acte de signatura del conveni de cessió de terrenys entre l'Ajuntament de Castelldefels i l'Institut Metropolità de Promoció de Sòl i gestió patrimonial (IMPSOL), entitat pública empresarial depenent de l'AMB.

La cessió de la parcel•la, situada al c/Pietat 9-11, es va aprovar oficialment al Ple del passat mes de maig i té com a finalitat la promoció i construcció d'habitatges protegits.

L'objectiu és construir 72 vivendes protegides en règim de lloguer de protecció oficial en una finca coneguda com a H1, les obres es preveu que comencin a principis de l'any vinent.

El regidor d'Habitatge de la ciutat, Jordi Vendrell, ha volgut destacar que "és una prioritat d'aquest equip de govern exercir un rol proactiu en matèria d'habitatge. Per aquest motiu, generar un parc d'habitatge protegit que en el futur no esdevingui especulatiu n'és un dels nostres objectius." tot afegint que "cedim la parcel•la de l'H1 al carrer Pietat, mitjançant aquest conveni amb l'IMPSOL, amb l'encàrrec explícit i obligat de de promoure habitatges protegits en règim de lloguer, un mínim de 70."

El republicà clou tot afegint que "evitar l'exclusió social residencial derivada dels desnonaments també n'és un altre dels notres objectius, per aquest motiu, en breu, inaugurarem les noves instal.lacions de l'Unitat Antidenonaments de Castelldefels."

El gerent de l'AMB, Ramon Torra, ha volgut destacar que es tracta d' "un pas molt important per un projecte en el que es porta treballant des de fa anys" i que a l'IMPSOL "li fa especial il•lusió perquè es tracta del primer projecte que fem a Castelldefels, esperem que el primer de molts altres, per fer vivenda assequible de lloguer per facilitar l'accés a la vivenda de la població que té més dificultats per accedir-hi.

Torra ha destacat també l'estètica del projecte que ha qualificat de "molt maco, arquitectònicament parlant, de paisatge urbà, és un element que es distingirà en el context".

L'alcaldessa Maria Miranda ha explicat que aquesta promoció d'habitatge de lloguer accessible està "dirigida als col•lectius que tenen més complicacions d'accés a la vivenda, com és el cas dels joves, que tenen dificultats per emancipar-se, però també per a d'altres col•lectius vulnerables".

Per a distribuir-los entre els ciutadans que cumpleixin els requisits d'accés, l'alcaldessa ha avançat que s'haurà de signar un altre conveni. Miranda també ha afegit que "al primer trimestre del 2022 es podrà començar l'obra i en uns dos anys les vivendes haurien de ser una realitat".

L'alcaldessa ha recalcat que el conveni amb l'IMPSOL és de "cessió del terreny a aquesta entitat, que és qui impulsarà la construcció dels habitatges amb els seus recursos propis i que després posarà a disposició de la ciudadanía de Castelldefels" i ha recordat que es tracta d'una situació similar a la que es va donar amb la construcció dels 135 pisos protegits de c/General Palafox.

Aquesta és una de les accions dutes a terme pel consistori amb la finalitat de consolidar el parc de vivenda social del municipi i continuar amb les polítiques d'accés a l'habitatge a Castelldefels.

Es tracta d'una de les prioritats del govern municipal, que encara ha cobrat més importància amb la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de la Covid-19.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article