Les mitjanes empreses del Baix Llobregat tenen dificultats per garantir el bon funcionament de les cadenes de producció segons PIMEC

Economia.

L’elevat cost de les primeres matèries està causant greus problemes de viabilitat a les pimes de diferents sectors.
L’elevat cost de les primeres matèries està causant greus problemes de viabilitat a les pimes de diferents sectors.

Ho ha constatat en una trobada amb les mitjanes empreses del territori que els problemes de subministraments de matèries primeres estan causant dificultats per garantir el bon funcionament de les cadenes de producció.

Després que la patronal hagi presentat recentment un estudi sobre l’afectació de l’encariment dels components i el transport de mercaderies, el president de PIMEC Baix Llobregat – l’Hospitalet, Joan Soler, ha posat de manifest que “l’augment d’aquests costos, al qual s’hi suma també l’elevat preu de l’energia, provoca greus problemes de viabilitat a pimes de diferents sectors que afecten l’economia i la competitivitat del teixit productiu del territori”.

Per això, ha proposat la localització i relocalització de la producció com a oportunitat que genera aquest repte i altres mesures com revisar els aranzels antidumping sobre les importacions de tercers països i una línia de finançament públic per resoldre les tensions en els aprovisionaments.

Al llarg de la trobada hi han participat el director de l’Àrea d’Economia i Empresa de PIMEC, Àngel Hermosilla, i el director Consultoria Estratègica i Finances de PIMEC, Pere Cots, qui han resolt els dubtes dels empresaris i les empresàries assistents a la jornada sobre els préstecs ICO-Covid i la quita d’aquests, a més d’exposar la situació actual del mercat de treball al Baix Llobregat per l’afectació del preu de les matèries primeres. Finalment, els membres de la patronal han escoltat les necessitats i les reclamacions de les empreses.

En aquest sentit, s’ha destacat el desconeixement per part del teixit productiu sobre el funcionament del codi de bones pràctiques i els problemes a l’hora de trobar personal qualificat per a determinades posicions, fets pel qual l’entitat seguirà reclamant l’Administració Pública una adaptació de l’oferta formativa a la demanda de les empreses.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article