21 projectes per millorar el comerç i la mobilitat d’ Esplugues

Societat.

En cas de ser aprovats, els fons de la UE els subvencionaran entre un 60 i el 100%.
En cas de ser aprovats, els fons de la UE els subvencionaran entre un 60 i el 100%.

Les propostes, que sumen uns 5 milions d'euros, inclou punts de recàrrega elèctrica per als vehicles municipals, electrificació d'autobusos urbans i vehicles de recollida de residus, camins per a vianants i ajuts per a la transformació digital del comerç.

L'Ajuntament d'Esplugues ha presentat 12 projectes de millora del comerç local i 9 de mobilitat a la convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per optar als fons europeus anomenats Next Generation, que tenen com a objectiu afavorir la recuperació econòmica postpandèmia.

Els 21 projectes –alguns d'ells ja s'han començat a posar en marxa–, per desenvolupar entre aquest any i el 2022, suposen una inversió global d'uns 5,2 milions d'euros.

Una vegada presentats els projectes municipals, a partir d'ara, la Comissió de Seguiment del Pla de Reconstrucció d'Esplugues anirà fent seguiment dels projectes presentats als ajuts europeus, tant del propi ajuntament com dels que presenten les empreses del municipi, a fi i efecte de crear sinèrgies entre els àmbits públic i privat en benefici de la reactivació econòmica a Esplugues.

L'alcaldessa Pilar Díaz ha declarat: "Hem d'aprofitar totes les oportunitats que ens dona Europa per impulsar els nostres projectes transformadors, aquells que han de convertir Esplugues en una ciutat més sostenible, inclusiva i intel•ligent. Els fons Next Generation són una vareta màgica per passar del paper a la realitat moltes idees innovadores que l'Ajuntament porta desenvolupant al llarg del temps".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article