La passarel•la per connectar Pallejà amb Molins de Rei pel Llobregat cada vegada més a prop

Societat.

Aquesta intervenció consisteix en crear una xarxa bàsica d’accessos al riu, millorar camins secundaris i  instal•lar equipaments a l’espai fluvial.
Aquesta intervenció consisteix en crear una xarxa bàsica d’accessos al riu, millorar camins secundaris i instal•lar equipaments a l’espai fluvial.

L’objectiu principal és millorar la qualitat ambiental del Llobregat i fer compatible l’ús social i lúdic amb la recuperació mediambiental.

Ja s'ha actuat sobre els dos principals camins d’accés a la plana fluvial: el camí que transcorre paral•lel al riu i el camí de la riera de Boter. Les principals actuacions que s’han portat a terme són la creació de punts de trobada o portes als dos camins d’accés.

També la gestió natural de l’aigua com millores en el drenatge per evitar l’erosió de terra i potenciar la resiliència davant d’episodis de pluja torrencial.

Tal com l’ arranjament dels passos inferiors per millorar la permeabilitat de les infraestructures, que es tracta de la renovació dels passos inferiors de l’AVE i l’A-2, que permeten millorar les connexions entre els nuclis urbans i l’espai fluvial del Llobregat. D’aquesta manera, s’aconsegueix integrar infraestructures, espais naturals i nucli urbà.

La millora de la qualitat paisatgística amb plantacions d’arbrat i espècies arbustives al llarg de tot el recorregut, i el conjunt d’actuacions que es desenvolupen permeten connectar els pallejanencs amb la xarxa de camins fluvials existents al riu Llobregat, que té més de 60 km de traçats dins de la metròpolis de Barcelona a banda i banda del riu, des del Prat de Llobregat fins a Martorell.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article