El Govern explica als municipis l'estat de gestió del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya

Política.

A la sessió han assistit regidors del govern del Prat i l’ alcaldessa de Pallejà.
A la sessió han assistit regidors del govern del Prat i l’ alcaldessa de Pallejà.

El delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, ha presidit una nova sessió del Consell Assessor Territorial, espai compartit amb ajuntaments i consells comarcals per abordar temes de l’acció de Govern que afecten al territori.

A la reunió, la directora general d’ Administració Local del Departament de Presidència, Montserrat Fornells, ha donat detalls de l’estat de gestió del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC).

Una informació que, segons el delegat del Govern, era “molt necessària per la preocupació d’alguns ajuntaments que no poden finalitzar els projectes segons els terminis establerts i que per tant sentien inquietud per la tramitació de la segona part del pagament procedent del PUOSC”.

La directora general d’Administració Local, Montserrat Fornells, ha confirmat que el Govern està estudiant fórmules per tal que això no suposi un problema i que “els ajuntaments i consells comarcals no perdin els diners pendents de cobrar, malgrat que hagin d’endarrerir la justificació de pagament dels treballs subvencionats pel Pla”.

El PUOSC és una línia de subvencions del Govern per a inversions, amb l’objectiu de cooperar en el finançament de les obres i serveis de competència municipal i és vigent durant el període 2020-2024.

Montserrat Fornells també ha recordat que el Govern ha aprovat una partida extraordinària de 100 M d’euros per compensar les pèrdues que han patit els municipis com a conseqüència de la pandèmia i que es distribuiran entre els ajuntaments, els consells comarcals i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

El Consell Assessor Territorial de Barcelona també ha fet repàs de la situació epidemiològica de la Covid-19 a les diferents Regions Sanitàries i de la flexibilització de les mesures restrictives per contenir el virus aprovada pel Procicat.

El delegat ha proposat una reformulació del seguiment d’aquest tema, donat que “estem tornant a la normalitat i potser caldrà introduir nous paràmetres dels efectes que ha deixat la pandèmia en el terreny emocional, econòmic i social”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article