Cornellà Molins de Rei Sant Boi Martorell el Prat i Viladecans protagonistes de la desena edició de la Matinal de la Reempresa

Emprenedors., Economia.

Reempresa ha evitat, des del 2011, el tancament de 257 negocis al Baix Llobregat.
Reempresa ha evitat, des del 2011, el tancament de 257 negocis al Baix Llobregat.

El Baix Llobregat ha acollit l’edició número deu de la Matinal de la Reempresa, un matí d’activitats i conferències dirigides a persones empresàries que busquen vendre la seva empresa i a emprenedors/es que busquen agafar el relleu d’un negoci que ja està en funcionament.

L’activitat està organitzada per la patronal Cecot, Autoocupació i la Diputació de Barcelona, en el marc de l’acord de col•laboració entre les diferents institucions amb l’objectiu de fomentar la compravenda de negocis entre els municipis de la demarcació a través del programa Reempresa.

A l’acte, que ha estat coordinat conjuntament pels punts locals de Reempresa de Cornellà de Llobregat, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Martorell, el Prat de Llobregat i Viladecans, han participat la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, i el director tècnic de Reempresa han participat a l’acte de benvinguda de l’activitat, Albert Colomer.

En la seva intervenció, Menor ha afirmat que «aquest projecte és una mostra de la col•laboració publicopública i publicoprivada: de la Diputació de Barcelona amb els Ajuntaments que presten el servei, però també d’ambdós amb la Cecot i Reempresa, tot en benefici del nostre teixit empresarial».

Finalment, ha assegurat que «Reempresa aposta per la consolidació i creixement de les empreses existents, fet que fa temps que des d’Europa se’ns apunta com una política pública que és senyal de maduresa del nostre sistema productiu».

En la seva intervenció, el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer, ha volgut posar en valor la importància de preparar-se bé a l’hora de comprar o vendre una empresa en funcionament i ha destacat la gran tasca que desenvolupen els tècnics i tècniques de Reempresa al conjunt del territori però en especial al Baix Llobregat, «una zona amb un fort teixit empresarial».

Per Colomer, «el repte que tenim com a programa és seguir sent una eina real per evitar el tancament de negocis i una alternativa real per a aquelles persones que volen emprendre sense haver de començar de zero».

L’acte, que ha tingut format virtual per fomentar la participació del màxim de persones emprenedores i empreses cedents, s’ha estructurat en diverses activitats: dues conferències amb l’objectiu d’assessorar a possibles negocis en cessió i persones reemprenedores interessades en el programa.

Un elevator pitch on diferents empresaris i empresàries han pogut presentar la seva empresa a diferents emprenedors/es amb poc més d’un minut i mig i un espai de matchings, on les persones participants han disposat de 30 minuts per poder-se entrevistar amb diferents cedents que busquen vendre el seu negoci.

L’objectiu d’aquesta activitat és poder acostar a les persones interessades en reemprendre un negoci amb altres que busquen vendre’l perquè es coneguin i aquests últims puguin explicar de primera mà el funcionament i gestió de la seva empresa.

Des del 2011, any que es va posar en marxa Reempresa, han passat pels diferents punts locals de Reempresa del Baix Llobregat, 1.900 reemprenedors a la cerca d’un negoci en funcionament i 650 empreses cedents que buscaven un relleu. En total s’han posat en marxa 648 processos de Reempresa.

Reempresa ha “salvat” del tancament a prop de 260 negocis del Baix Llobregat que han generat una inversió induïda de 10.5 milions d’euros i que han permès salvaguardar 750 llocs de treball al Baix Llobregat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article