L’empresa alemanya Festo inaugura el seu primer digital sales hub del món a les instal•lacions que té a l’ Hospitalet

Economia.

Festo compta amb prop de 100 anys de trajectòria en el sector de l’automatització industrial.
Festo compta amb prop de 100 anys de trajectòria en el sector de l’automatització industrial.

Per fer realitat aquest projecte, l’empresa ha comptat amb el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana.

Festo ha rebut un assessorament integral per facilitar el procés d’inversió, i, a més, ha estat beneficiària del Programa d'Ajuts a Inversions empresarials d’Alt Impacte d’ACCIÓ.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la participació del secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, el membre del Consell d’Administració de Vendes de Festo, Dr. Ansgar Kriwet, el responsable de Digital Bussiness de l’empresa, Heiko Landsberg i el Director General de Festo Espanya i Portugal, Xavier Segura.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha destacat que “Festo és una de les empreses líders del seu sector a Europa, i és una gran notícia que decideixi créixer des de Barcelona per a tot el món amb l’obertura d’un hub tecnològic a la capital catalana.”

Castellanos ha afegit que “aquest nou hub digital mostra que Catalunya és una economia competitiva i que té els actius necessaris per oferir valor a les empreses més innovadores del món”.

Festo ha dut a terme una inversió de 2,6 milions d’euros en la posada en marxa del digital sales hub, dels quals un 84% correspon a personal, i divideix la seva activitat en quatre àrees funcionals: data analyst, programació, costumer care i innovació.

L’activitat del hub està directament connectada amb la central de l’empresa a Alemanya, que dona suport a les més de 250 delegacions a tot el mon.

El responsable de Digital Bussiness de l’empresa, Heiko Landsberg, ha explicat que l’empresa ha instal•lat el digital sales hub en un dels punts neuràlgics pel que fa a les noves tendències digitals, la capital catalana, fet que els permetrà “aprofitar el talent digital que hi ha a Barcelona, així com el seu ecosistema d’startups”.

De la seva banda, el membre del Consell d’Administració de Vendes de Festo, el Dr. Ansgar Kriwet, ha afegit que “actualment, el 75% dels compradors B2B a Europa compren en línia i els agradaria utilitzar aquest canal molt més. Des de Festo preveiem que l’any 2025, gairebé el 40% de les nostres vendes es generin de forma digital”.

El director general de Festo Espanya i Portugal, Xavier Segura, ha explicat que “el Digital Sales Hub compta amb el talent de 20 professionals, de més de nou nacionalitats diferents i amb altes competències, i es preveu un creixement d’un 50% de la plantilla per al 2022”. En total, les seus de Festo Espanya i Portugal compten amb una plantilla de 175 professionals.

Festo es una empresa familiar que té la seu a Esslingen (Alemanya). Subministra tecnologia d’automatització pneumàtica i elèctrica a 300.000 clients d’automatització industrial i de processos de més de 35 sectors.

Els seus productes i serveis es comercialitzen a 176 països del món, l’empresa, amb 21.000 treballadors repartits a 61 països i més de 250 sucursals, va facturar 3.070 milions d’euros l’any 2019.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article