Els Comuns del Baix Llobregat asseguren que els seus pressupostos des del govern central “tenen un marcat accent social”

Política.

Per als comuns, Unidas Podemos ha tingut un paper determinant en el disseny dels pressupostos per a 2022.
Per als comuns, Unidas Podemos ha tingut un paper determinant en el disseny dels pressupostos per a 2022.

Farà una setmana que els comuns del Baix Llobregat van celebrar la seva II Assemblea comarcal, en aquesta trobada, van aprovar un document que tenia com a eixos fonamentals el feminisme, la transformació social i l'ecologisme.

D'altra banda, es van aprovar dues resolucions, una que defensava la protecció dels espais naturals i la necessitat de canviar el model productiu per salvar el planeta, i una altra que posava en relleu la centralitat del treball per tal de dignificar les condicions de vida de les persones.

En aquesta línia, després de la visita que va fer al Prat el diputat d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya Joan Carles Gallego, en la qual va oferir una conferència sobre els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2022, per a Catalunya en Comú del Baix Llobregat, "la Llei de Pressupostos per a l'any vinent serà una eina útil que donarà resposta a la situació social d'avui". Gallego va explicar que 2022 serà l'any de "l'estabilitat econòmica i l'ocupació".

Gallego va titllar els comptes per a 2022 d'expansius ja que s'incrementen totes les partides, especialment les que es destinen directament a les persones.

En aquest sentit, va destacar que les pensions s'incrementaran d'acord amb el cost de la vida i les no contributives, a més d'aquest increment, s'apujaran un 3%.

També va explicar que hi ha una injecció molt destacable cap a la dignificació de la formació professional per tal de garantir la integració plena de la gent jove.

Respecte aquest sector de la població, Gallego ha explicat que s'incrementen les beques i que es posarà en funcionament un bo cultural que fomentarà el consum de cultura per part d'aquest col•lectiu.

Tal com ha afirmat el govern espanyol aquests dies, Gallego ha dit que Catalunya serà objecte de moltes inversions, però el més important és que es crearà un mecanisme de coordinació entre les administracions per assegurar la materialització d'aquestes inversions.

Alhora perquè s'executin en l'àmbit de la Joventut, de l'habitatge, de les pensions, de l'educació i de la gent gran, que notarà moltes millores, ja que els pressupostos de 2022 preveuen duplicar la partida per a polítiques dirigides a aquest sector de la població a Catalunya.

Respecte l'aposta pel ferrocarril, Gallego ha destacat les millores que es faran a la línia R3 i el fet que 400 milions d'euros es destinaran al Corredor del Mediterrani.

Ha destacat l'aposta clara per integrar la xarxa de ferrocarril a l'entorn urbà, fent referència al soterrament de les vies de molts municipis, entre els quals ha esmentat el de Sant Feliu de Llobregat on fa uns dies l'Ajuntament va organitzar un acte de celebració per aquest fet que va tenir com amfitriona l'alcaldessa i dirigent de Catalunya en Comú, Lídia Muñoz.

El soterrament de les vies del tren a la capital baixllobregatina és una reivindicació de la ciutadania des de 1979, quan es va constituir el primer ajuntament democràtic.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article