Aprovat el Reglament pel Servei de Transport Adaptat del Baix Llobregat

Política.

Els plens presencials han tornat al Consell del Baix Llobregat.
Els plens presencials han tornat al Consell del Baix Llobregat.

El Ple del Consell Comarcal celebrat el dilluns 25 d'octubre, ha aprovat el Reglament del Servei de Transport Adaptat de la comarca del Baix Llobregat.

Aquest document regula el funcionament del transport adaptat de la comarca i engloba els serveis de transport adaptat fix que es porten realitzant des de 1992, els serveis de transport a demanda que s'ofereixen des de 2006, i tots els serveis que es portaran a terme a partir del gener del 2022.

El servei de transport adaptat és un servei adreçat a persones amb discapacitat o dependència, per possibilitar el seu accés a serveis socials especialitzats públics o concertats, per tal de garantir la seva integració, inclusió social i igualtat d'oportunitats.

Al Baix Llobregat, és un servei subjecte a la demanda i no garantit, amb la finalitat de facilitar el transport a persones amb greus dificultats per utilitzar el transport públic ordinari, i que estableix dues modalitats.

D'una banda, el servei de transport adaptat fix, que atén a un tipus de desplaçaments fixos, reiteratius en origen, destinació i horari, de manera que poden ser programats amb antelació, i el transport a la demanda, que són aquells que no es repeteixen més de tres dies a la setmana, la majoria són de caràcter puntual per cobrir necessitats esporàdiques.

Fins al 2018, la normativa del transport esporàdic afectava 10 municipis de la primera corona, però a partir de 2019, els 12 municipis que abans eren de la segona corona del transport, que són: Begues, Cervelló, Corbera de Llobregat, El Papiol, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat, entren a formar part del conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Per tant, cal que disposin dels mateixos serveis que tenen els municipis que en formen part de la primera, com l’ampliació de serveis de transport adaptat fix, o l’establiment del servei de transport a la demanda esporàdic.

El Reglament entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2022, sempre que en aquesta data hagi transcorregut el tràmit d’informació pública i resti aprovat definitivament, data en què quedarà derogada la normativa actual del transport esporàdic aprovada en la Junta de Govern del 22 d’octubre de 2013.

El conseller d'Acció Social, José A. Monteagudo va valorar molt positivament l'aprovació inicial d'aquest reglament, en considerar que és una bona oportunitat per tenir en un únic reglament la regulació de dos serveis, el transport adaptat, i el transport a demanda.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article