La Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu organitza la II BiblioEXTRARADI per difondre autors i obres del concepte d'extraradi, perifèria, barri i ciutat

Cultura.

Les activitats es faran del 15 al 30 de novembre.
Les activitats es faran del 15 al 30 de novembre.

El tema es tractarà des de la literatura i també des d’altres disciplines com la música, el cinema, la història o l’art, més d’una vintena de propostes culturals a propòsit d’aquest concepte s'aplegaran a la biblioteca de la capital del Baix Llobregat. 

Durant les dues setmanes d'activitats, hi haurà trobades amb els autors i professionals convidats enguany, que han ambientat o dedicat la seva obra als extraradis.

Hi seran presents Núria Cadenes, Ignasi Riera, Najat El Hachmi, Manel Delgado, Carlos Peramo, Anna Pacheco, Maria Candel, Valentín Roma i Kiko Amat.

Figures de trajectòries i disciplines molt diverses, algunes molt joves, com Pacheco i d’altres més que consagrades, com Ignasi Riera a qui es retrà homenatge amb la intenció de donar-lo a conèixer a les noves generacions.

Molts dels participants són escriptors, però hi seran presents també professionals d’altres disciplines com l’antropologia, representada per Manel Delgado, les arts plàstiques, el còmic, la història, el cinema o la música.

El barri, la immigració, el moviment sindical i obrer, la llengua, els veïns... són alguns dels temes en comú que tracten tots aquests autors en les seves obres.

"Se'ns va ocórrer organitzar tots aquests actes al voltant de l'extraradi perquè ens sentim part d'ell, com a ciutadans que som d'una ciutat de l'àrea metropolitana com Sant Feliu. És una bona manera de conèixer-nos i d’explorar com som", explica la coordinadora de BiblioEXTRARADI, Anabel López, de la Biblioteca Montserrat Roig, que vol oferir una visió del tema des de la cultura.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article