L’ Associació Empresarial Baix Llobregat l’Hospitalet CCOO i UGT presenten la “Declaració per l’impuls, la reactivació i per un creixement econòmic sostenible i inclusiu”

Economia.

L’acte de presentació ha tingut lloc a l’hotel Porta Fira, de l’Hospitalet de Llobregat.
L’acte de presentació ha tingut lloc a l’hotel Porta Fira, de l’Hospitalet de Llobregat.

CCOO, AEBALL i UGT fan una crida a profunditzar en estratègies concertades i amb dotació de recursos, així com a la dinamització dels actuals espais compartits, desitgen treballar plegats amb els governs locals, supralocals, del Consell Comarcal del Baix Llobregat i d’àmbit de Catalunya.

Es tracta d’una declaració que posa en valor el rol dels agents socioeconòmics, l’aposta per enfortir la concertació social al territori i el compromís amb polítiques que d’orientació del futur immediat, amb canvis i transformacions.

Amb aquest document, les tres organitzacions exigeixen una participació activa i directa als projectes relacionats amb el fons europeus Next Generation que s’estan presentant al territori, per tal de que aquests puguin tenir un veritable efecte tractor.

El document acorda acompanyar a una transició justa cap a una nova economia més verda, més eficient energèticament i digital, rebaixar els índexs d’atur, amb especial atenció a dones i joves i col•lectius amb dificultats i la creació d’ocupació estable i de qualitat.

Impulsar la Formació professional i continua integradora i de qualitat. S’han d’ampliar els recursos actuals i optimitzar-ne els existents, una reindustrialització que permeti mantenir l’actual teixit productiu, crear i ampliar empreses, així com potenciar noves inversions de caràcter industrial.

Diversificar activitats i acompanyar empreses i sectors econòmics perquè guanyin competitivitat i apostin pel valor afegit, la innovació i la captació de talent, i consolidar l’especialització i transformació de l’actual teixit empresarial.

Desenvolupar i modernitzar infraestructures llargament reivindicades al territori (eixos viaris, ferroviaris, aeroportuari i portuari), consolidar una xarxa de transport públic adient a les necessitats de la comarca i avançar decididament a un model de mobilitat sostenible.

Modernitzar l’administració, reforçar els serveis públics amb atenció de qualitat a empreses i ciutadania i alhora avançar en una visió de comarca que permeti el creixement econòmic amb respecte a l’entorn natural i sigui atractiu per a importants inversions.

Asseguren que, "la reconstrucció i la dinamització de l’activitat econòmica han d’avançar amb paràmetres de sostenibilitat i igualtat, tot garantint la cohesió social i permetent que la ciutadania pugui viure, treballar i fer créixer els seus projectes vitals a aquesta comarca."

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article