Collbató comença una campanya perquè la ciutadania avisi de les males olors provocades per l’ abocador de Can Mata

Societat., Salut.

És molt important la col•laboració de tota la ciutadania i en cas de detecció d’olor truqueu a l’ECOPARC4.
És molt important la col•laboració de tota la ciutadania i en cas de detecció d’olor truqueu a l’ECOPARC4.

Des del consistori recorden que els darrers informes d'olors no han sortit queixes de Collbató, però sí que s'han registrat instàncies i trucades a l'Ajuntament en aquest sentit, per tant, cal remarcar la importància de què perquè quedi registrada la incidència cal trucar al telèfon habilitat per aquest motiu, el 93 775 68 80.

D’aquesta manera es permetrà veure els punts, els dies, les hores i deduir-ne la intensitat de les afectacions per olors a través del número d'incidències rebudes.

Només així es registrarà de seguida el possible episodi d’olor i s’activarà el Pla de Gestió d’Olors aprovat el juliol de 2021 per l’Ajuntament d’Hostalets de Pierola i que vol garantir la identificació i millora contínua dels processos i operacions susceptibles de generar episodis de mala olor, amb l’objectiu de minimitzar-ne l’impacte a les poblacions properes.

Després de 5 anys de gestions amb les diferents administracions i ens responsables de l’ECOPARC4, finalment l’any 2020 l’Ajuntament de Collbató va aconseguir que el municipi fos reconegut com a afectat per les olors originades pel Dipòsit controlat de Can Mata i ECOPARC4 ubicades a Hostalets de Pierola.

Aquest reconeixement implica, entre d’altres, que tant a nivell tècnic com polític l’Ajuntament de Collbató assisteix i participa en les Comissions de seguiment i control d’aquestes instal•lacions de gestió de residus.

D’altra banda, segueixen els estudis sobre els episodis d’olors i l’últim actor integrat és el Laboratori del Centre de Medi Ambient (LCMA) de la Universitat Politècnica de Catalunya que està jugant un paper clau, tant en la caracterització química dels Compostos Orgànics Volàtils (COV’s) que originen moltes de les olors, com en l’anàlisi posterior dels impactes odorífers, per tal de determinar-ne l’origen.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article