L’Ajuntament de Cervelló posa en marxa el Projecte Tarradellas per promoure la figura i els valors del president a tot arreu

Cultura.

Can Tona (Can Tarradellas) és la casa de Cervelló on va néixer un dels presidents més significatius de la nació catalana.
Can Tona (Can Tarradellas) és la casa de Cervelló on va néixer un dels presidents més significatius de la nació catalana.

Amb el valor de la perseverança per al creixement personal i social com a eix central, el projecte consta de diverses accions destinades a difondre el llegat del president Tarradellas a la ciutadania i promocionar nous motius de visita al municipi a partir de la identificació de Cervelló amb la seva figura.

La creació d’un espai de contemplació i reflexió al voltant de la figura de Tarradellas i d’un espai que representi els valors i elements essencials de Cervelló, a més de la dignificació del panteó del cementiri municipal on descansen les restes de la seva família, configuren un projecte que ha programat diverses activitats en el municipi per als pròxims mesos.

Destaca el lliurament del Premi Tarradellas Persevera, en la seva primera edició, que se celebrarà el pròxim 21 de novembre a l’Església de Santa Maria de Cervelló.

Els premis són un reconeixement a accions, persones o entitats relacionades amb el valor de la perseverança tan característic del president Tarradellas, arrelat a l' esperit com a poble de Cervelló, i pel foment d’actituds constructives com la voluntat de diàleg, la capacitat de negociació o el respecte.

En aquesta ocasió s’atorgarà al doctor Bonaventura Clotet, per la seva perseverança que salva vides i genera esperança en la nostra societat.

El mateix dia 21 de novembre al matí es presentarà aquest projecte a través de la ruta teatralitzada pels llocs de Cervelló que van ser claus en la vida del president, des de la seva casa natal fins al cementiri municipal.

El Projecte Persevera vol promoure la figura de Tarradellas per fer arribar el seu llegat tant a la ciutadania del seu poble natal com a qualsevol persona interessada a conèixer els llocs on va néixer, créixer i on va formar els valors característics d’aquesta personalitat política tan important i necessària per a la història del nostre país.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article