Catalunya En Comú torna a confiar en Candela López com a Coordinadora Nacional del partit

Política.

Ada Colau, Jéssica Albiach i Candela López encapçalen la candidatura a la direcció dels comuns a l'Assemblea Nacional que se celebrarà els dies 20 i 21 a Barcelona.
Ada Colau, Jéssica Albiach i Candela López encapçalen la candidatura a la direcció dels comuns a l'Assemblea Nacional que se celebrarà els dies 20 i 21 a Barcelona.

Catalunya en Comú celebrarà la seva III Assemblea Nacional els propers dies 20 i 21 de novembre a Barcelona.

La celebració d'aquesta Assemblea es produeix 3 anys després de la darrera durant els quals l'organització ha fet front a dues eleccions legislatives, unes eleccions al Parlament de Catalunya i a les eleccions municipals de 2019. Amb aquesta Assemblea, els comuns proposen fixar l'estratègia a les eleccions municipals de 2023.

L'horitzó d'aquestes eleccions és el que ha portat a la formació a configurar una direcció amb un marcat caràcter municipalista que es tradueix amb una presència molt important d'alcaldes, alcaldesses i regidors i regidores, així com amb una atenció especial a la diversitat territorial.

Només s'ha presentat una candidatura per a tots els òrgans de direcció -Consell i Executiva Nacionals- que porta com a lema "Arrelar per guanyar".

A més de López, que actualment és la portaveu del grup municipal de Movem En Comú Podem a Castelldefels, els comuns del Baix Llobregat seran representats a la direcció nacional per Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lluís Mijoler, alcalde del Prat, o Claudio Carmona, Tinent d'Alcalde de Cornellà i responsable d'Acció política a la comarca. Muñoz és la persona proposada per ser la presidenta del Consell Nacional.

A l'assemblea comarcal del passat 23 d'octubre, Catalunya en Comú del Baix Llobregat va avalar la seva proposta de membres per a la direcció nacional i la seva proposta d'Executiva territorial que estarà composada per 22 persones i que serà coordinada per Claudio Carmona i Silvia López com a responsables d'Acció política i d'organització respectivament. Silvia López també serà membre del Consell Nacional.

El territori del Baix Llobregat tindrà una representació molt àmplia als òrgans de direcció i comptarà amb 24 membres al Consell Nacional significatius de la diversitat d'aquest territori.

Gairebé tots els pobles i ciutats de la comarca tindran presència al Consell Nacional, des del nord, amb el regidor i la regidora Joaquín Eandi i Laura Ruiz -d'Abrera i Martorell respectivament-, de la Vall baixa, amb Jordi Gil i Alba Martínez, regidor i regidora de Sant vicenç dels Horts i Sant Boi, l'interior, amb Margi Gual i Lola Castro -regidores de Sant Joan Despí i Esplugues- o el litoral, amb Albert Perlas i Alfonso Salmerón -veïns de Castelldefels i Gavà-, activistes a les seves respectives ciutats.

La lluita pels drets socials i laborals, així com l'activisme feminista i l'ecologista al Baix Llobregat també tindrà representació a la direcció: Sergio Gómez, actualment regidor de Cornellà, en excedència de SEAT, Encarni Garcia, regidora de Medi ambient de Viladecans, Just Fosalva, regidor de Medi ambient i Transició energètica a Sant Just, Vicky Martín, activista feminista de Cornellà, o Manel Leiva, regidor de Mobilitat de Sant Feliu, en són alguns exemples.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article