El president de PIMEC Baix Llobregat l’Hospitalet Joan Soler posa de manifest les necessitats formatives de les pimes del territori

Economia.

Arxiu.
Arxiu.

Per això, ha demanat una vegada més a l’Administració Pública que es produeixi una adaptació de l’oferta de Formació Professional a les demandes del mercat de treball i els requeriments de les empreses.

En aquest sentit, ha anunciat que el pròxim 18 de novembre la patronal portarà a terme una jornada en el Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell, sota el títol “L’FP Dual: vital per seguir creixent”:

“L’objectiu és conèixer la formació dual com a modalitat que ha de millorar l’ajust de la formació a les necessitats actuals i futures de les empreses i afrontar la seva adaptació real a les pimes”, ha explicat Soler.

Per part seva, el secretari general de PIMEC, Josep Ginesta, ha afegit que “és primordial aconseguir que es reconegui i s’impulsi el paper formatiu de les empreses per tal que la seva participació sigui viable i sostinguda en el temps, i permeti un millor aterratge de les persones joves al món laboral”.

A més, ha recordat que, segons un estudi recent de l’Observatori de la PIMEC sobre com les pimes cobreixen les seves necessitats de personal, un 45% de les empreses consultades troba a faltar una formació ajustada a les seves demandes.

Per això, entre altres qüestions, ha defensat “una modernització i una simplificació de les polítiques d’ocupació amb l’objectiu d’assolir una orientació de capçalera”.

Finalment, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva M. Martínez, ha destacat que “El Baix Llobregat és una comarca competitiva, però amb grans reptes, com formar i retenir el talent professionalitzat o impulsar la formació dual com un element clau en la unió de la transmissió de coneixement i habilitats amb l’adquisició de l’experiència necessària per a l’exercici d’una professió, tot ampliant-la a altres famílies professionals i a tot l’alumnat de formació de cicles formatius, i adaptant les temàtiques als sectors amb més demanda”.

Així mateix, ha explicat que l’FP travessa ara un model d’urgència i de necessitat de mecanismes que aproximin, l’oferta i la demanda, posant a la persona al centre del sistema: “Només així, podrà esdevenir una potent palanca per l’educació i el desplegament de les capacitats de les persones, a la vegada que un instrument de modernització i transformació del model productiu que requereix la nostra economia, en especial considerant els reptes que porta associats la transició digital i sostenible impulsada a Europa”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article