Vistiplau a l’estudi funcional per a disposar d’un servei d’atenció sociosanitària per a la gent gran de Sant Climent

Salut.

Aquesta situació es podria donar a partir de l’any vinent i les places podrien ser efectives a partir del 2023.
Aquesta situació es podria donar a partir de l’any vinent i les places podrien ser efectives a partir del 2023.

La setmana passada es reunia una representació del Departament de Drets Socials, amb la participació de la secretària d’Afers Socials i Família, Anna Figueras; amb l’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, i la regidora de Serveis Socials i Gent Gran Elisabet Marcos, per tal de tractar sobre la creació d’un servei d’atenció sociosanitària per a la gent gran del municipi.

Entre els aspectes més destacats de la trobada, els representants del govern català transmetien el seu vistiplau a l’estudi funcional per al servei elaborat a través de l’entitat de participació pública dedicada als serveis d’acció social, SUMAR.

De la mateixa manera els responsables del departament es comprometien a què el nostre municipi estigui dins de la planificació territorial de les noves places públiques d’atenció per a la gent gran que han de crear-se pròximament.

Seguint les indicacions donades en el seu moment per la Generalitat de Catalunya, el model del servei d’atenció per a la gent gran que es planteja és el Servei d’Atenció Integral a la gent gran en l’Àmbit Rural (SAIAR).

Aquest model ofereix atenció diürna a persones majors de 65 anys i també contempla, en casos excepcionals, a menors de 65 anys que presentin algun deteriorament cognitiu o altres patologies que requereixen atenció.

Actualment el govern català encara treballa a crear el marc jurídic necessari per a poder oferir un conveni als ajuntaments que permeti el finançament de les places de SAIAR.

Pel que fa a la creació de l’equipament, l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat té el compromís, a través de l’actual pacte de govern, d’assumir al 100 % la inversió per a les obres de rehabilitació.

En tot cas aquests treballs no s’iniciaran sense que el Departament de Drets Socials garanteixi les places públiques necessàries per al servei.

Per la seva part, amb la trobada amb els representants de la Generalitat s’animava a l’Ajuntament a presentar la proposta del SAIAR a la propera convocatòria dels fons Next Generation de la Unió Europea, ja que podrien donar un important impuls a l’actuació.

Finalment, cal destacar que en la reunió el Departament de Drets Socials assegurava que actualment treballa a disposar de més fons que destinar a l’atenció de la gent gran i que vol potenciar l’atenció a les persones amb discapacitat intel•lectual i amb discapacitats severes en general.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article