Viladecans ha acollit la 5a Edició d'Innpulso Emprende per connectar la feina de PIMES i MICROPIMES i emprenedores amb els organismes públics

Economia.

L'esdeveniment va reunir 34 representants municipals amb pimes, micropimes, i startups innovadores de les ciutats pertanyents a la xarxa.
L'esdeveniment va reunir 34 representants municipals amb pimes, micropimes, i startups innovadores de les ciutats pertanyents a la xarxa.

En aquesta edició, la missió escollida és aconseguir ciutats climàticament neutres, un repte al que totes les ciutats que pertanyen a la xarxa s'enfronten per tal de complir les agendes mundials, estatals i locals amb horitzó 2030 i 2050.

En la seva intervenció com a co-president de la Xarxa, Carles Ruiz Novella, Alcalde de Viladecans, i Juan Carlos Abascal, Alcalde d'Ermua, han recalcat el paper clau de les persones emprenedores en la consecució dels reptes de futur de les ciutats i la seva estreta vinculació amb l'esperit d'Innpulso: promoure la innovació com a motor per trobar noves fórmules, noves solucions, als problemes de les ciutats i fomentar l'activitat econòmica.

Innpulso Emprende es consolida com a exemple de col•laboració público-privada, tot sostenint la idea que l'administració pública ja no només ha de complir amb els serveis generals que ofereix, sinó que ha de crear noves prestacions per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciudadanes del seu territori.

La trobada Innpulso Emprende vol potenciar l’intercanvi d’experiències i el suport a la innovació des de l’administració, i promocionar a les pimes innovadores.

La Secretaria General d’Innovació del Govern d’Espanya, Teresa Riesgo, va tancar l’acte destacant “la importància d’innovar des de tots els àmbits de la societat”, tot posant en valor el paper dels ajuntaments.

En aquest sentit, va anunciar “el compromís del ministeri d’assignar agents d’innovació en cadascun dels municipis integrants de la Red Innpulso”.

L’esdeveniment d’enguany s’ha dut a terme aprofitant la celebració de l’Smart City Expo World Congress 2021 de Barcelona i la trobada de Viladecans s’ha celebrat, a més, en el marc de la Missió de Ciutats Climàticament Neutres impulsada per la Comissió Europea.

Els objectius de la missió inclouen fomentar una transició justa per millorar la salut i el benestar de les persones, i aportar beneficis addicionals, com ara la millora de la qualitat de l’aire, la creació d’ocupació i estils de vida més saludables.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article