Una operació conjunta entre Mossos i Guàrdia Urbana de l’ Hospitalet permet detenir una persona que venia articles robats com de segona mà

Societat.

El detingut va passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs com sempre.
El detingut va passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs com sempre.

Així mateix, es van comissar tres ordinadors portàtils que havien estat sostrets a dos centres escolars de Barberà del Vallès i Montcada i Reixac i que també ja han estat retornats. De la gran quantitat d'objectes recuperats ja s'ha pogut retornar al seu legítim propietari una bicicleta, valorada en uns 3.000 euros.

Mossos d'Esquadra de la comissaria de l'Hospitalet i la Guàrdia Urbana van detenir el dimarts 9 de novembre un home, de 43 anys, nacionalitat peruana i veí de l'Hospitalet de Llobregat, per un delicte de receptació.

La detenció es va originar en una inspecció administrativa conjunta dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet en un establiment de compra venda d'objectes de segona mà, el mateix 9 de novembre.

La primera irregularitat detectada durant la inspecció va ser que el responsable de la botiga no disposava de llibre registre de compra i venda d'objectes, un llibre obligatori en aquest tipus d'establiment on es recull l'activitat de la botiga i que permet als policies comprovar qui diposita objectes i la procedència d'aquests.

A banda de l'esmentada manca de llibre registre, els agents van localitzar repartits per tota la botiga una gran quantitat d'objectes d'origen indeterminat, els quals després de fetes les comprovacions bàsiques, número de sèrie, localitzadors, etc. van poder constatar que constaven com a denunciats en tot tipus de robatoris, principalment amb força interior domicili, trasters i vehicles.

Per aquest motiu els agents van detenir el responsable de la botiga per un delicte de receptació així com el van denunciar administrativament per les irregularitats en la gestió de la compra venta de productes, com activitat rellevant per la seguretat ciutadana, i per defraudació de fluid elèctric donat que tenia una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica.

A partir d'aquell moment, la Unitat d'Investigació de la comissaria de l'Hospitalet de Llobregat es va fer càrrec de la investigació per tal de seguir el rastre dels objectes recuperats i retornar-los als seus legítims propietaris.

Hores d'ara un conjunt important d'objectes recuperats, en tràmit de localitzar els seus legítims propietaris, resten dipositats a la comissaria dels mossos de l'Hospitalet de Llobregat on s'estan adreçant ciutadans per tal d'intentar identificar les seves pertinences.

La gran quantitat de material recuperat fa que encara no s'hagi pogut trobar la procedència de molts d'ells. En cas de reconèixer a les fotografies algun dels objectes els ciutadans es poden posar en el contacte amb la Unitat d'Investigació de la comissaria de l'Hospitalet.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article