Llum verda unànime a la operadora energètica municipal d’ Esplugues

Política.

Tots els partits han votat a favor excepte C’s que s’ ha abstingut.
Tots els partits han votat a favor excepte C’s que s’ ha abstingut.

L'Ajuntament d'Esplugues ha promogut una iniciativa per avançar cap a la sostenibilitat energètica i el desenvolupament d'energies renovables.

Es col fer amb l'impuls de l'activitat econòmica per a la producció pròpia d'energia, per fer passes endavant cap a la sostenibilitat i complir amb els compromisos que es va fixar amb el Pla Estratègic Horitzó 2030 i el Pla de Reconstrucció davant la pandèmia del Covid-19.

A la sessió del ple ordinari del dimecres 17 de novembre de 2021 s'han aprovat l'expedient d'iniciativa pública per a l'exercici de l'activitat econòmica que consisteix en la comercialització, producció, explotació, manteniment i serveis complementaris relacionats amb la generació pública d'energia.

En concret, es tracta de la realització de diferents serveis i activitats relacionats amb l'energia en sentit ampli, com ara la producció, l'explotació, la comercialització, el manteniment i els serveis complementaris relacionats amb el subministrament d'energia elèctrica, l'eficiència energètica i el desenvolupament d'energies renovables.

Hi han votat a favor Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Grup Municipal Republicà (GMR), Esplugues En Comú Podem (EeCP) i Grup Municipal Popular (GMP), mentre que Ciutadans (Cs) s'ha abstingut.

Segon expliquen des del consistori, "la societat actual es troba davant reptes sense precedents degut a una creixent dependència de les importacions d'energia i escassetat del recursos energètics, així com la necessitat de limitar el canvi climàtic i superar la crisi econòmica."

L'Ajuntament es va adherir al Pacte d'Alcaldes l'any 2008 i al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia Sostenible els anys 2015 i 2016. Així mateix, el govern socialista reclama que, "es remarca que la Constitució Espanyola reconeix la iniciativa pública econòmica, que s'ha vist desenvolupada en l'àmbit local per la Llei reguladora de les bases de règim local i el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local."

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article