Inaugurada la primera plataforma logística multiplanta de l’Estat Espanyol a Molins de Rei

Economia.

El projecte s’ ha portat a terme malgrat les nombroses queixes de grups ecologistes i del teixit social.
El projecte s’ ha portat a terme malgrat les nombroses queixes de grups ecologistes i del teixit social.

Segons les pròpies fonts municipals, “la nova instal•lació desenvolupada per Goodman i que ha llogat el Grup DSV a Molins de Rei, és un exemple d’integració a nivell d’urbanisme, arquitectura i paisatge. El projecte prioritza el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat amb la recuperació de més de 100.000 m2 d'espai verd en l'entorn del Parc Natural de Collserola.”

La cerimònia d’entrega i inauguració de la plataforma Molins de Rei Logistics Centre ha tingut lloc avui (per ahir), presidida per Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei, acompanyat de Roger Torrent i Ramió, conseller d'Empresa i Treball, Raül Blanco, secretari general d’Indústria i PIME del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, Xavier Juncosa, director general de DSV Solutions Spain, i Ignacio García Cuenca, Country Manager de Goodman Espanya.

Segons s’ha explicat a l’acte, la nova instal•lació “permet al Grup DSV optimitzar i agilitzar la seva operativa, perquè integra les seves dues àrees de negoci en un únic espai; el cross-dock més gran de Catalunya, amb 14.000 m2, destinat a DSV Road —entregat el primer trimestre del 2021— i un edifici multiplanta de 32.000 m2 que ocuparà DSV Solutions.”

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha destacat que “la intervenció de Goodman ens ha permès recuperar per al municipi un entorn natural únic, millorar els accessos i connexions amb el Parc, i contribuir a la protecció del nostre patrimoni mediambiental. Gràcies a la col•laboració publicoprivada, els nostres veïns poden gaudir ara d'un entorn més saludable i, al mateix temps, atraiem inversió i es crea ocupació a la vila”.

Entre d’altres actuacions, “s'ha millorat notablement la connexió del municipi amb el Parc de Collserola, mitjançant la creació d'un camí cap a la masia de Can Rabella per on els vianants, els ciclistes i el bestiar podran endinsar-se en aquest espai natural.”

A més, “s’ha recuperat la riera i l'entorn natural que s’endinsa dins del parc. S’han recuperat 10 hectàrees d'espai natural amb la remodelació i la neteja de tota la zona natural, la plantació d'arbres, la col•laboració amb la sembra d'ordi, la hidrosembra de pendents amb arbres i alfals, la creació de tolles per a la preservació de la fauna local i la recuperació parcial de la riera. Amb aquestes accions, és contribueix a protegir la flora autòctona i conservar les espècies protegides d'aquest entorn.”

Per a Raül Blanco, secretari general d'Indústria i PIME, “el projecte que avui s'inaugura a Molins de Rei, promogut per Goodman i amb la col•laboració de l'Ajuntament de Molins de Rei, confirma la potència industrial i logística de l'àrea metropolitana de Barcelona i és una molt bona notícia per a tota la comarca i el teixit industrial de l’automoció, tecnològic o agroalimentari”.

La nova instal•lació Molins de Rei Logistics Centre es construeix sobre un terreny en desús, “i dona una nova vida a la zona. Per tal d’aconseguir una demolició circular, s'han processat més d’11.600 metres cúbics de materials procedents de la demolició de les construccions existents, dels quals se n’han reciclat 8.000 metres cúbics.”

Tal com García Cuenca indica, “evitar l'edificació en sòl rústic s'emmarca dins la nostra estratègia de sostenibilitat. Actualment, el 80 % de les nostres instal•lacions en desenvolupament a Europa Continental es localitzen en terrenys erms, i l'objectiu és arribar al 100 %”.

La instal•lació, “està dotada amb una sèrie d'elements sostenibles per aconseguir la certificació BREEAM Excellent. Entre d’altres, cal destacar el controlador d’energia que permetrà a DSV portar un control del seu consum energètic i adaptar-ne els processos per reduir-lo, panells solars i estacions de càrrega per a vehicles elèctrics per donar suport a la mobilitat verda.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article