PIMEC Baix Llobregat l’Hospitalet destaca des de Martorell “la necessitat de perfils industrials qualificats”

Economia.

Una imatge de la trobada des de l’ auditori del CFPA de Martorell.
Una imatge de la trobada des de l’ auditori del CFPA de Martorell.

Davant el fet que el 60% de les pimes del sector tenen dificultats per cobrir llocs de treball, en el marc de l’acte sota el títol “L’FP Dual: Vital per seguir creixent”, el qual ha tingut lloc al Centre de Formació Professional de l’Automoció a Martorell.

Al llarg de la trobada, el president de PIMEC al territori, Joan Soler ha demanat aprofitar els recursos que tenen a l'abast les empreses del Baix Llobregat per impulsar la seva participació en l’FP Dual i consolidar el seu paper dins el món formatiu.

“Cal adaptar l’oferta formativa a les demandes del teixit productiu i els requeriments del mercat de treball”, ha afegit. En la seva intervenció, l’ alcalde de Martorell i vicepresident tercer del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Xavier Fonollosa, ha assegurat que “el sector de l'automoció no troba personal qualificat” i ha demanat la implicació de tothom per solucionar aquesta problemàtica.

Sílvia Miró, directora de l’Àrea de Treball de PIMEC ha presentat un estudi que posa de manifest que els llocs de treball amb major dificultat de cobertura corresponen a posicions de nivell de formació professional, relacionades especialment amb les famílies professionals d’instal•lació i de manteniment d’electricitat i electrònica i fabricació mecànica.

A més, ha constatat que les empreses del Baix Llobregat “consideren que les noves competències que necessitarà el seu sector a mitjà termini corresponen principalment a competències tècniques i digitals”, d’altra banda, que 8 de cada 10 pimes industrials del territori considera que la transformació digital repercutirà molt o força en les necessitats de formació del seu sector.

Així mateix, ha explicat que el que més troben a faltar les empreses respecte als serveis de formació és formació ajustada a les seves necessitats (un 50%) i una major oferta d’aquesta (un 45%). Per això, veu fonamental “millorar l’orientació, informant millor sobre les professions que requereixen una FP” i ha defensat una formació actualitzada a les noves competències i ampliada a més sectors.

L’esdeveniment -conduit per Victor Bottini, economista, periodista i expert en Comunicació Corporativa de PIMEC- ha comptat també amb les ponències de Juan José Torres, director general del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, Eduard Rivas, vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Llobregat i alcalde d’Esparreguera, José A. Andrés, subdirector general de Programes i Projectes del Departament d'Educació, i Miquel Carrión, subdirector d’Ocupació Juvenil i Qualificació Professional del SOC.

A continuació, s’ha produït una taula d’experiències amb les participacions de: Sylvia Calvo, CEO de Sylvia Calvo Bcn, Oscar Álvarez, CEO de Click-it i vicepresident de la Comissió de PIMEC Baix Llobregat-L´Hospitalet, Francisco Rodríguez, de Loxam Hune, i Antonio Agüera, CEO de ViServeis.

La cloenda, ha anat a càrrec del secretari general de PIMEC, Josep Ginesta, del president de l’Agència FPCat, Fabián Mohedano, i del doctor en enginyeria industrial, catedràtic emèrit i membre del Consell Territorial de PIMEC Baix Llobregat, Josep M. Servent. Finalment, l’acte ha conclòs amb un networking i una visita guiada al Centre de Formació Professional de l’Automoció de Martorell.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article