Sota el lema “Jo reciclo, i tu”? l’Ajuntament de Molins de Rei engega una campanya de sensibilització ciutadana per a la millora de la recollida selectiva de residus

Societat.

Molins de Rei inicia una campanya de sensibilització vers la recollida selectiva de residus.
Molins de Rei inicia una campanya de sensibilització vers la recollida selectiva de residus.

La campanya té l’objectiu de fomentar el reciclatge i conscienciar als molinencs i molinenques de la importància de la seva implicació per arribar a tenir una vila cívica, neta i respectuosa amb el medi ambient i alhora, potencia la importància del reciclatge i el seu impacte, positiu, al planeta Terra.

Aquesta campanya complementa la informació que tots els vilatans i vilatans van rebre a casa seva sobre la deixalleria municipal i que també cercava difondre el servei i incrementar els seu ús.

Durant la presentació en roda de premsa de la campanya, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha destacat que “amb aquestes accions de proximitat, l’Ajuntament de Molins de Rei treballa per generar un canvi d’hàbits en la ciutadania i millorar les xifres de la recollida selectiva a la vila, que tot i ser de les millors de l’àrea metropolitana".

I continuava, "ens cal seguir avançant en la millora col•lectiva de la gestió dels residus per assolit la fita del 55% de recollida selectiva que marca la Unió Europea per l’any 2025 o del 60% per l’any 2030”.

El primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, ha assenyalat que “com a ciutadans podem contribuir a combatre el canvi climàtic amb un petit gest, modificant els nostres hàbits personals de consum que amb la suma de tots els esforços, arribarà a tenir una món més saludable”.

A més ha volgut deixar constància que “separar bé els residus en cada fracció abarateix els costos econòmics globals de la gestió de residus que recauen en els municipis i repercuteixen en l’economia de tothom”.

Concretament, a Molins de Rei, si assolíssim el 70% de recollida selectiva, tindria una repercussió directa en la rebaixa del rebut de tots els molinenques i totes les molinenques.

A més a més del cost econòmic, llençar tots els residus barrejats al rebuig significa malbaratar recursos naturals, incrementar l’ús d’energia per la seva eliminació o tractament i augmentar les emissions que causen l’emergència climàtica.

Actualment, el tractament de residus municipals és el responsable d’un alt percentatge de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

És per això que des de l’Ajuntament de Molins de Rei és vol refermar la idea que cal iniciar un canvi en el hàbits de consum i reciclatge per part de tothom.

La regidora de Serveis Municipals, Esther Espinosa, ha afegit que “els molinencs i molinenques podran aprendre d’una forma didàctica com separar a casa les deixalles de manera selectiva per després dipositar-les als contenidors corresponents de vidre, orgànica, paper i resta.”

A més, ha assenyat que ”per fer-ho, s’han preparat diverses accions basades en la informació i el reforç de les bones pràctiques de gestió de residus.

Les accions de la campanya posen el focus en el cost ambiental i econòmic de gestionar malament els residus així com en explicar com podem realitzar-ho d’una manera adequada i correcta”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article