4,1 MEUR a través de 26 ajuts per a potenciar l'ús de l'aigua regenerada per a usos municipals 496000€ destinats al Prat

Societat.

En total s’han atorgat un total de 26 subvencions.
En total s’han atorgat un total de 26 subvencions.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha resolt la convocatòria destinada a l’atorgament d’ajuts per a potenciar l’ús de l’aigua regenerada per a usos locals.

Els ajuts, que en la seva pràctica totalitat, suposen el 80% del total de l’actuació plantejada, serviran per a potenciar l’ús de l’aigua regenerada per a usos municipals, com el reg de jardins i la neteja de carrers, la recàrrega d’aqüífers, així com ampliacions de sistemes de tractament terciaris que estan actualment en funcionament.

El llistat de les actuacions subvencionades es pot consultar a través del document en Excel que acompanya aquesta nota de premsa, o bé consultant directament la resolució d’atorgament.

Entre els projectes més destacats subvencionats hi ha la impulsió d’aigua regenerada des de la depuradora de Sant Pau de Riu Sec de Sabadell (1 MEUR), l’ampliació de la xarxa de distribució d’aigua no potable al municipi del Prat de Llobregat (496.000 euros) i la construcció d’una planta pilot a Roses per a la recàrrega d’aqüífers (300.000 euros), entre d’altres.

Per demarcacions, 21 dels ajuts beneficiaran a les comarques de Barcelona (3,6 MEUR), dos a la de Girona (482.000 euros), 2 a la de Tarragona (23.000 euros) i una a la de Lleida (12.000 euros).

L’aigua regenerada és el recurs que s’obté a l’aplicar un tractament més avançat (a través del que es coneix com terciari o Estació Regeneradors d’Aigua) a l’aigua ja depurada. Aquest recurs es destina per a usos no consumptius, com el reg agrícola i els usos ambientals, industrials i lúdics.

Actualment, a Catalunya es produeixen, anualment, prop de 40 hm3 d’aigua regenerada i, en un període d’uns 4 anys, es preveu triplicar aquesta xifra, arribant als 100 hm3 d’aigua regenerada.

Pel que fa al proper cicle de planificació 2022-2027 (actualment en informació pública), en matèria de reutilització, el pla contempla més de 40 actuacions mitjançant una inversió de 119 milions d’euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article