Estacions dels FGC a l’ Hospitalet i Martorell mostren vinils decoratius per commemorar l'Any Europeu del Ferrocarril

Societat.

Els vinils decoratius s’inspiren en el concepte i la identitat visual del llibre dels 40 anys d’història d’FGC ‘Territoris humans, nodals i sostenibles’.
Els vinils decoratius s’inspiren en el concepte i la identitat visual del llibre dels 40 anys d’història d’FGC ‘Territoris humans, nodals i sostenibles’.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) commemora l’Any Europeu del Ferrocarril amb una campanya d’intervencions artístiques que s’han instal•lat a algunes de les seves estacions.

Aquestes intervencions estan inspirades en el llibre commemoratiu dels 40 anys d’història de Ferrocarrils ‘Territoris humans, nodals i sostenibles’ editat per Ricard Planas Camps, una novel•la visual en clau historicoartística que es vertebra com un viatge en tren des del futur-present i fins al passat de la història dels 40 anys de Ferrocarrils.

En base al concepte i a la identitat visual d’aquest llibre, Ferrocarrils ha decorat algunes de les seves estacions instal•lant vinils amb cites i imatges on destaquen quatre idees clau o, tal com se les descriu en el llibre, “4 nodes”: les persones, la tecnologia, la sostenibilitat i la globalització.

Tal com explica la presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà, aquests conceptes “són els quatre punts cardinals que ens mouen com a empresa: les persones com a centre de la nostra activitat, la lluita contra el canvi climàtic i la sostenibilitat, l’assumpció del repte de la digitalització de tota la companyia i, finalment, la globalització. Els quatre defineixen el nostre camí, guien la nostra estratègia i marquen les nostres prioritats”.

D’altra banda, el director de Planificació Estratègica de la companyia, Carles Casas, ha posat en valor aquestes intervencions artístiques en el marc de la commemoració de l’Any Europeu del Ferrocarril, per situar el ferrocarril “com el millor aliat per impulsar una mobilitat sostenible, per lluitar contra el canvi climàtic, per reduir la contaminació de les ciutats i per esdevenir un element fonamental per la competitivitat dels territoris”.

Aquesta campanya es pot veure a les estacions de Pl. Catalunya, Provença, Gràcia, Sarrià, Universitat Autònoma, Sabadell Nord, Terrassa Rambla, Plaça Espanya, Europa | Fira i Martorell Enllaç.

També s’han instal•lat a l’estació de Balaguer de la línia Lleida – La Pobla, a la de Ribes Vila del Cremallera de Núria i a la de Monistrol Vila del Cremallera de Montserrat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article