CUP Molins denuncia les ofertes de treball a la nova planta logística “tindrà una tipologia contractual que tot apunta serà fraudulenta i pagarà sous de misèria”

Política.

Les anticapitalistes han carregat amb duresa envers el govern municipal.
Les anticapitalistes han carregat amb duresa envers el govern municipal.

El dia 17 de novembre, la CUP Molins es va reunir amb la Trinitat Corulla, delegada sindical de CCOO a DSV Road, per tal de conèixer la seva visió sobre les ofertes de feina que la multinacional danesa ha fet per tal de cobrir diferents places a la planta que la mateixa té al Polígon de les Llicorelles.

Alhora, van aprofitar la trobada per saber amb més detall quina és la situació dels treballadors i les treballadores de DSV a la seu que té a Rubí, i li van expressar “el nostre suport de cara a futures pugnes sindicals dels i les qui finalment ocupin els llocs de treball oferts a Molins.”

Els cupaires van arribar a la conclusió que, “estem davant d'un gegant de la logística i del transport que, tot i obtenir uns beneficis econòmics ingents, no té cap mena d'inconvenient en tenir treballadors i treballadores en la més absoluta precarietat. Un clàssic dins del sistema capitalista.”

En el cas de Molins, “ens trobem que una de les divisions de la companyia que s'instal•larà a la nova planta pretén contractar una trentena de persones, sota una tipologia contractual que tot apunta que serà fraudulenta, i pagar-los sous de misèria. I la cruesa d'aquestes ofertes no acaba aquí. La incorporació de persones treballadores la pretenen fer a través d'una Empresa de Treball Temporal (ETT), amb les repercussions negatives que això comporta en matèria de drets i beneficis laborals.”

I apunten al govern municipal, “entrestant, el govern sociovergent i, en particular, qui l'encapçala, Xavi Paz, es dediquen alegrement a promocionar aquesta precarietat laboral. Primer, fent, qui és el màxim representant de l'Ajuntament, una difusió totalment acrítica de les ofertes esmentades a través de les seves xarxes socials.”

Després, “vetant que aquest afer es debatés al ple ordinari d'octubre amb l'excusa que no era una qüestió urgent. I, per acabar-ho d'adobar, participant tant l'alcalde com el primer tinent d'alcalde Ramón Sánchez, de la mà del Conseller Roger Torrent i d'alts directius de DSV i Goodman, a la inauguració de la nova planta de l'empresa danesa a la nostra vila.”

Consideren especialment destacable la, “ara sí, declaració explícita de Xavi Paz a favor de la creació d'ocupació per part de la multinacional. En treure pit d'aquesta, però, sembla que, de nou, va oblidar llegir-se les condicions de l'ocupació i no va lamentar que aquesta fos del tot indigne. Són aquests els llocs de treball que el govern sociovergent vol per als vilatans i vilatanes de Molins i de la comarca?.”

Tot i la manca de competències de l'Administració local en l'àmbit de les condicions de treball, des de la CUP consideren que, “cal denunciar activament tota mostra de precarietat laboral, així com animar i recolzar sense pal•liatius la lluita dels treballadors i treballadores per assolir condicions de feina dignes. Perquè entenem que és l'única reacció possible. Perquè és de mínims.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article