En marxa la Comissió de Treball Salut Mental en el marc del Consell de Salut del Baix Llobregat

Salut.

Una comissió de nova creació que té per objecte tractar la salut mental des d'una visió de comunitat.
Una comissió de nova creació que té per objecte tractar la salut mental des d'una visió de comunitat.

La consellera de Salut del Consell Comarcal, Gina Pol, ha inaugurat aquesta primera trobada que s'ha celebrat en format virtual i en la qual ha donat la benvinguda a 31 persones participants i compromeses amb els serveis al territori.

Aquesta comissió de treball està formada per polítiques i tècniques dels municipis de la comarca, representants d'altres administracions públiques, representants d'entitats, associacions i sindicats, professionals de l'àmbit de la salut i representants del mateix Consell Comarcal del Baix Llobregat.

L'objectiu de la Comissió de Treball de "Salut Mental" és millorar la qualitat i l'equitat en les polítiques de salut per donar visibilitat a la salut mental, fenomen preocupant, i que tal com s'hi ha conclòs en la comissió, requereix una intervenció local i comarcal per tal de fer un acompanyament a aquelles persones que més ho necessiten.

En aquesta primera trobada, Enriqueta Vidal, presidenta de la Federació de Salut Mental de Catalunya, ha fet una intervenció instructiva i magistral explicant experiències internacionals de Buurtzoorg a Holanda, Microàrees a Tiestre-Itàlia i a Hilary Cottam a Gran Bretanya com a exemples del tractament de la salut mental dins un enfocament comunitari per trobar solucions des de la proximitat i les relacions.

Seguidament, la Nati Mora i l'Hèctor Gómez de l'ajuntament del Prat de Llobregat, han parlat dels espais interprofessionals com a estratègia comunitària de salut mental, fent-se suport amb la imatge d'un sorral de l'arquitecte Itzíar González que s’associa a un espai lúdic on es comparteix, es construeix i es coneix.

És aquest espai interpersonal el que posa la persona al centre amb més voluntats i contextos per acompanyar-la. Un cop finalitzada aquesta presentació, s'ha obert un torn de paraula per tal que les persones participants en la comissió poguessin expressar aquelles temàtiques que voldrien abordar en les properes sessions de treball.

S’ha recomanat el llibre de la Hilary Cottam, Radical Help, que proposa un benestar social entès com a benestar relacionat on hi ha d’haver confiança i acompanyament físic i finalment també s'ha proposat una sessió de bones pràctiques en salut mental comunitària pel primer trimestre del 2022.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article