“L’Abocador” d’ Eva M. Garrigosa Solá obra guanyadora de l’onzena edició del Premi Literari Delta de Narrativa escrita per dones

Cultura.

Garrigosa és professora a Cornellà.
Garrigosa és professora a Cornellà.

Per ser una obra que captiva, amb un estil depurat, que incorpora la perspectiva feminista, i que fa visible una problemàtica en la societat actual que pateixen les dones com és la síndrome de la “superdona”.

El dimarts 30 de novembre, la seu del Consell Comarcal ha estat l’escenari de l’acte de lliurament del premi. Coorganitzada per l’ajuntament de Sant Just Desvern i el Consell Comarcal, aquesta edició ha rebut 39 obres, moltes d’elles de gran qualitat i procedents de molts indrets de la geografia.

La presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Martínez Morales, i l’alcalde de Sant Just Desvern, Joan Basagañas i Camps, han donat la benvinguda a l’acte de lliurament d’aquest premi que té com a objectiu fomentar la creació literària de les dones, posant en valor la seva mirada i pensament com a claus per transformar la societat.

De fet, un altre dels objectius del Premi Delta és, precisament, facilitar que les dones s’animin a escriure, a expressar els seus sentiments, anhels i emocions a través de l’escriptura gràcies als tallers que es duen a terme a tots els municipis que formen part del Premi Delta.

La llarga trajectòria de treball col•laboratiu ha consolidat aquest certamen que aposta per promoure la creació literària de les dones, reconèixer l’obra i la trajectòria de les dones escriptores i acabar amb la seva invisibilització.

M. Àngels Cabré Castella, escriptora i crítica literària, en representació de jurat ha explicat com han estat les deliberacions del jurat de la present edició del premi, i ha anunciat que quant al premi a l’obra finalista, el jurat ha decidit que quedi desert, transmeten i encoratgen a totes les dones que han presentat les seves obres i a totes aquelles que es plantegin fer-ho en un futur, a treballar de valent en les seves creacions buscant l’excel•lència i aplicant la mirada feminista.

L’acte conduït per la periodista Núria Garcia Alibau, ha finalitzat amb l’actuació del grup vocal femení Coraggio, de l’Ateneu de Sant Just Desvern, i ha comptat amb la participació d’alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores de diferents municipis del Baix Llobregat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article