L’AMB i AEBALL (Associació Empresarial del Baix Llobregat) han creat l’Oficina d’Impuls de Projectes de PIMES Metropolitanes (IMPIMET)

Economia.

L’Oficina també contribueix a la cerca d’aliats i de recursos per desenvolupar proyectes.
L’Oficina també contribueix a la cerca d’aliats i de recursos per desenvolupar proyectes.

Aquesta oficina consisteix en una plataforma que presta servei de manera digital i telefònica a les empreses i als ajuntaments de la metròpolis de Barcelona, perquè puguin trobar informació sobre els ajuts i les subvencions a què poden accedir les petites i mitjanes empreses, així com trobar aliats per desenvolupar projectes.

IMPIMET neix per agilitzar la cerca dels ajuts existents a l’hora de posar en marxa un projecte o per detectar si una PIME en pot ser beneficiària.

Així, facilita informació de les subvencions disponibles segons l’àmbit del projecte: sostenibilitat i eficiència energètica, digitalització, innovació, transformació industrial, modernització de processos i adaptació a tendències de futur o cooperació empresarial, entre d’altres.

La informació sobre els ajuts està estructurada en fitxes, que les PIMES poden consultar fàcilment. Indiquen quin és l’import màxim que poden sol•licitar per cada subvenció, quina és la data límit per accedir-hi, quines actuacions són subvencionables, etc.

Les fitxes són clares i permeten entendre si un projecte és subvencionable o no i per quin import, així com els requisits han de complir els sol•licitants.

Pel que fa a l’actualització, IMPIMET només recull les subvencions i els ajuts vigents per a PIMES, la qual cosa suposa un gran filtre que en facilita la consulta. La plataforma desactiva automàticament les subvencions en el moment en què caduca el termini de presentació.

A banda del servei de consulta, IMPIMET també ofereix acompanyament a les empreses: els proporciona orientació sobre les línies de suport més adients per a cada projecte i promou aliances i cooperacions empresarials.

Així, les empreses es poden adreçar telefònicament o en línia a l’Oficina per exposar-hi la seva idea o projecte, en una fase més o menys avançada, i rebre orientació respecte als recursos que hi ha disponibles i sobre com aprofitar-los.

Es preveu que en el futur la plataforma també reculli totes les línies de recursos que ofereixen els ajuntaments metropolitans i que estigui sincronitzada amb altres serveis a empreses de l’AMB.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article