Efifly el projecte de la trobada a Viladecans Innovació Empresarial guanya la segona AeroHackathon

Emprenedors.

Serveix de guia sobre els espais a que cal adreçar-se en arribar a l'aeroport.
Serveix de guia sobre els espais a que cal adreçar-se en arribar a l'aeroport.

El projecte guanyador de la segona Aerohackathon de Viladecans, trobada de formació i innovació per trobar solucions innovadores a reptes vinculats al sector aeroportuari, ha estat Efifly, una aplicació basada en la realitat augmentada, per tal de servir com a guia cap als espais on cal adreçar-se una vegada s'arriba a l'aeroport, tenint en compte la companyia amb què es vola, si s'ha de facturar, etc.

Una vintena de persones van gaudir el cap de setmana passat d'aquesta trobada especialitzada a Viladecans Innovació Empresarial. La segona edició de les jornades Aerohackathon va comptar amb la creació de cinc projectes formats per persones que han participat des de diferents localitzacions, a més de Viladecans, a Madrid, Lima, Rotterdam i Barcelona.

A més, els participants van rebre assessorament i acompanyament de catorze mentors especialistes en el sector aeroportuari, tecnologies de la indústria 4.0 i de negoci.

Organitzades en equips multidisciplinars, les persones participants van treballar en tres reptes principals, centrats en la sostenibilitat i canvi climàtic ¬ —tractar de trobar i desenvolupar solucions tecnològiques que permetin fer uns aeroports més sostenibles i més respectuosos amb el medi ambient—.

També l'experiència dels passatgers —millorar aquesta experiència de les persones usuàries i la seva seguretat mitjançant les noves tecnologies¬— i els serveis de handling dels aeroports —esbrinar si les tecnologies poden facilitar les activitats d'atenció al viatger, la facturació o la recollida dels equipatges i altres serveis relacionats—.

Per desenvolupar aquests reptes no importaven tant els coneixements dels participants sobre el sector, sinó la seva capacitat per idear i imaginar solucions innovadores i disruptives.

Es buscava l'interès per crear un equip motivat a desenvolupar un nou projecte basat en algunes de les tecnologies que es proposaven a l'esdeveniment per resoldre aquestes situacions: la intel•ligència artificial, assistents virtuals, el Big Data, l'IoT, el tracking o la robotització i automatització de processos, entre d'altres.

El premi per a l'equip guanyador que ha creat l'aplicació guia Efifly ha estat un kit tecnològic per a cada membre de l'equip consistent en una impressora 3D i dos kits complets d'Arduino i de Raspberry Pi.

A més, l'equip tindrà la possibilitat d'accelerar el seu projecte a Viladecans Innovació Empresarial (VIE) durant sis mesos: un espai gratuït per desenvolupar el projecte, ús del laboratori equipat per a fer prototips, espais de reunió i formació, mentoria i acompanyament, tant de gestió empresarial com de solucions tecnològiques, i xarxa de contactes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article