Gavà aprova més de 58 milions d’euros per abordar la recuperació social i econòmica i els projectes estratègics de la ciutat

Política.

Els estalvis acumulats permeten continuar amb la reducció del deute municipal.
Els estalvis acumulats permeten continuar amb la reducció del deute municipal.

El pressupost de l’Ajuntament de Gavà per a 2022 manté el nivell de despesa del present exercici, situant-se en 58.341.063 euros.

Una xifra que permetrà afrontar els tres principals reptes de la ciutat: combatre els efectes de la pandèmia i treballar per una recuperació justa, garantir les polítiques de benestar i manteniment de l’espai públic, i avançar en els projectes estratègics de transformació de la ciutat. Tot això sense incrementar la pressió fiscal i reduint el deute.

El Ple Municipal ha aprovat els comptes, una setmana després d’haver estat presentat a la ciutadania en Audiència Pública, amb els vots a favor del PSC, l’abstenció de PP, Junts per Gavà i Podemos i el posicionament en contra de Ciutadans i ERC.

La distribució de la despesa prioritza les persones i els serveis i equipaments que es posen al seu abast, així com les polítiques que garanteixin el bon funcionament d’una ciutat neta, segura i cívica i amb un espai públic de qualitat.

El pressupost de 2022 destaca així pel seu component social. El 30% de la despesa consolidada es destina a les polítiques adreçades a garantir el benestar de les persones, reforçant el suport a aquelles a qui la pandèmia ha deixat en major situació de vulnerabilitat.

També destaca l’aposta per l’educació i per la joventut, i perquè Gavà continuï abanderant el compromís amb el feminisme i la defensa dels drets de les persones LGTBI. Al manteniment i millora de l’espai públic i els equipaments, i a la millora dels barris es destina el 24% de la despesa.

Una consignació que ha de permetre que la ciutadania continuï gaudint d’una ciutat de qualitat, accessible i integradora i d’uns serveis eficaços que permetin viure el dia a dia en les millors condicions.

Es continua així amb la implementació del nou model de recollida i gestió de residus, es procedeix a la remodelació integral de l’enllumenat de la via pública, i es posen en marxa noves intervencions per a una mobilitat sostenible i per a la millora i naturalització dels barris.

La seguretat ciutadana suposa el 8,7% dels recursos, per comptar amb una policia municipal més propera i eficaç, amb una major dotació de personal, i amb la tecnologia necessària, com ara càmeres de vigilància amb lectura de matrícules.

Consolidades aquestes despeses, els comptes municipals també s’orienten a la transformació urbanística, la preservació del territori i la transició ecològica i, per altra banda, al desenvolupament econòmic i l’economia circular.

Al primer àmbit es destina prop del 4,5% del pressupost, per consolidar un model de ciutat sostenible ambientalment, saludable i equilibrada.

Una ciutat que protegeix l’entorn, dona solucions a les necessitats d’habitatge de la ciutadania, i genera nous espais de transformació urbana i activació econòmica. Ho farà amb el desplegament del Pla Local d’Habitatge, amb el desenvolupament progressiu de sectors urbanístics –Gavà Ponent, Roca, Resintex i Llevant Mar-, i de nous espais econòmics, ambientalment sostenibles i innovadors, com el sector Els Joncs i el sector Roca.

També impulsant projectes que transformaran la ciutat ja consolidada, com la remodelació dels carrers Vandellòs i Ametlla, a Gavà Mar, i Santa Teresa i Tresols, al nucli urbà.

Unes intervencions que s’afegeixen a la transformació de la C-245, al projecte de reforma de l’avinguda Eramprunyà i la plaça Catalunya, a la creació de la primera escola bressol municipal, i a la consolidació de la masia de ca n’Horta, emmarcada en el projecte Barcelona-Gavà-Natura.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article