PSC, ERC, Podemos i Junts van presentar i aprovar un text conjunt a Gavà per defensar el model d’immersió lingüística

Cultura.

Òbviament Cs i PP van votar en contra presentant una moció que aspirava a arraconar el català a Catalunya.
Òbviament Cs i PP van votar en contra presentant una moció que aspirava a arraconar el català a Catalunya.

En la declaració s’explica que “la immersió lingüística és un model que té un amplíssim consens social, polític i pedagògic i ha demostrat ser un model d’èxit”.

Raó per la qual es “rebutja que es posi en perill i defensa el foment, la protecció i l’impuls de la llengua catalana al conjunt de la societat i, concretament, la preservació del català com a llengua vehicular del sistema educatiu de Catalunya, sense excloure el castellà”.

La declaració també constata que “el model lingüístic del sistema educatiu de Catalunya, construït els darrers 30 anys, ha estat una eina de cohesió i promoció social.”

Que ha aconseguit una escola, “no segregadora per motius de llengua ni d’origen, que ha cercat la igualtat d’oportunitats i coneixement de totes dues llengües al conjunt de l’alumnat”.

I reconeix “el paper determinant del conjunt de la comunitat educativa en la defensa i funcionament d’aquest model educatiu, defensar la seva pluralitat (docents, famílies, sindicats, moviments de renovació pedagògica, etc.) i preservar-la com a valor intrínsec d’una societat plenament democràtica”.

El text també defensa que es preservi “el criteri pedagògic i l’autonomia dels centres educatius per complir els objectius d’acord amb la normativa vigent, adaptats a la realitat sociolingüística de l’alumnat i del seu entorn”.

Es rebutja “la voluntat d’alguns partits polítics de trencar el model d’escola catalana, que busca dividir i segregar la nostra societat per motius de llengua en contra de l’Estatut de Catalunya i de la LEC, la Llei d’Educació de Catalunya”.

I s’insta a la Generalitat a, “adoptar totes les mesures necessàries per garantir el model, actualitzar-lo i reforçar el consens per millorar-ne l’aprenentatge i l’ús de les llengües en un context plurilingüe”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article