Prop de 750.000 € del fons Next Generation per desenvolupar la plataforma ciclologística de distribució i d'altres projectes de suport al comerç d’ Esplugues

Societat.

Esplugues, segon municipi català que rep més fons europeus per habitant per a accions sostenibles a mercats urbans.
Esplugues, segon municipi català que rep més fons europeus per habitant per a accions sostenibles a mercats urbans.

El Govern espanyol, a través del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, ha atorgat 748.737 euros a l'Ajuntament d'Esplugues, procedents dels fons europeus Next Generation, per dinamitzar el comerç local i, concretament, els mercats municipals. Aquests fons tenen com a objectiu afavorir la recuperació econòmica postpandèmia.

En xifres absolutes, Esplugues és el tercer municipi de Catalunya que rep més diners del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern espanyol per a programes de suport al sector comercial, només per darrere de Barcelona i Mataró.

El fons que rebrà Esplugues ajudarà a impulsar diversos projectes sostenibles per als mercats de Can Vidalet i La Plana, que estan sent objecte d'una profunda renovació i pròximament estrenaran edifici.

Esplugues ha estat el segon municipi de Catalunya més beneficiat, en funció de la seva població, per la distribució dels fons per realitzar mercats urbans sostenibles.

En concret, la inversió és de 16 € per habitant, només superada per Solsona (44 € per habitant). Per darrere d'Esplugues, se situen Viladecans i Mataró (11 €). Els 750.000 € suposen el 60,5% del projecte Esplugues Comerç 4.0 que l'Ajuntament d'Esplugues va presentar als fons Next Generation.

Aquest projecte comprèn "la transformació integral de l'ecosistema comercial, la transició dels mercats municipals tradicionals a mercats municipals 4.0, l'acompanyament del petit comerç en la seva transformació digital, així com la millora dels mercats no sedentaris.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article