Molins de Rei garanteix millores i renovació del vestuari dels Gegants i els Pastorets

Cultura.

Una imatge de la signatura del conveni.
Una imatge de la signatura del conveni.

Les entitats culturals de la Joventut Catòlica-La Peni i la colla gegantera de Molins de Rei van signar, juntament amb l’alcalde, el primer tinent d’alcalde i la regidora de cultura, els convenis de col•laboració que recullen el suport de l’Ajuntament a ambdues entitats.

Per un costat, La Peni és una entitat que promou i impulsa la representació dels Pastorets de Molins de Rei, tenint una secció específica de l’entitat que treballa durant tot l’any en la realització de les funcions que es fan durant el període nadalenc.

Tenint present que per a la representació de l’obra és necessària tota una escenografia i un vestuari específics per tal de caracteritzar tots els personatges, i d’acord amb la mateixa entitat, l’Ajuntament de Molins de Rei ha destinat 2.500€ en concepte de subvenció per a la renovació del vestuari dels Pastorets.

Per l’altra costat, la Colla Gegantera de Molins de Rei és l’entitat que promou la cultura gegantera a la vila i arreu del territori, i a hores d’ara, les figures d’en Miquel i la Montserrat, els Gegants Vells, necessiten una renovació de vestuari després de quasi 40 anys sense renovar la seva roba, així com un bon manteniment i restauració de perruques i estructures. És a dir, una bona posada a punt de les dues figures centenàries.

És per aquest motiu que l’equip de govern ha decidit assignar 10.000€ a l’entitat de la Colla Gegantera per fer possible la necessària renovació.

Cal destacar que la voluntat del govern municipal és seguir col•laborant i establint ponts amb totes i cadascuna de les entitats amb patrimoni propi, i alhora, que inverteixen recursos econòmics per a la millora de les seves entitats, i en definitiva, de les instal•lacions culturals, esportives, etc. amb les que compta la vila de Molins de Rei.

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, durant l’acte de signatura dels convenis va assenyalar que “amb la firma d’aquests convenis es materialitza el compromís d’aquest govern amb la cultura popular molinenca”.

A més, ha afegit que “amb la contínua comunicació i entesa amb les entitats molinenques fem possible que el nostre patrimoni cultural avanci, es renovi i posicioni el nom de Molins de Rei arreu del territori”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article