Una enquesta adreçada a tota la ciutadania de Sant Feliu permetrà l'elaboració del primer Pla local LGTBIQ+

Societat.

Arxiu.
Arxiu.

L'Ajuntament de Sant Feliu, des del programa municipal de Feminisme i LGTBIQ+, ha iniciat el procés d'elaboració d'un Pla local per promoure la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Es tracta d'una iniciativa per aconseguir una eina eficaç que permeti la implementació de polítiques d'igualtat en l'àmbit local, i que incorporin la perspectiva de gènere i LGTBIQ+.

La creació del Pla compta amb l'assessorament de l'entitat Diversitas i amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona, i preveu la implicació d'agents de la ciutat per promoure la implementació i l'eficàcia d'aquesta eina.

Actualment, el Pla es troba en fase de diagnosi, després que la primera acció que s'ha impulsat hagi estat una trobada amb l'entitat TransBaixpower Roses de Sant Feliu per presentar-ho i treballar-ho conjuntament.

La següent fita és donar veu a la ciutadania per conèixer de primera mà les seves aportacions, adreçades a fomentar els drets de les persones del col•lectiu LGTBIQ+.

Així, fins el 26 de gener, es posa en marxa una enquesta virtual per detectar el grau de sensibilització, discriminació i lgtbifòbia a la ciutat a través de la percepció de veïnes i veïns. Això permetrà disposar d'informació per a les següents fases del procés de creació i desenvolupament del Pla.

El Pla local per la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere té un doble objectiu: d'una banda, vol ser un marc de referència per als diferents departaments municipals de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat a l'hora d'implementar polítiques públiques incloent-hi la perspectiva de la diversitat.

D'altra banda, ha de servir per definir actuacions que cal anar desenvolupant a curt i mig termini en matèria de diversitat sexual, afectiva i de gènere.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article