Sant Vicenç dels Horts sense pressupostos per diferències internes al govern municipal

Política.

El govern vicentí entre PSC i Cs sembla que ha tocat fons.
El govern vicentí entre PSC i Cs sembla que ha tocat fons.

La localitat ha començat l'any sense pressupost ni ordenances fiscals aprovats. Es tracta d’una situació inèdita que feia molts anys que no es donava, ja que per trobar un cas semblant ens hauríem de remuntar als governs de Ricard Pérez (ICV-EUiA).

Des que la gestió econòmica de l'Ajuntament es va endreçar, sempre s'havia aprovat el pressupost i les ordenances el mes de desembre de l'any anterior, fent que a 1 de gener ja estiguessin en funcionament.

La qüestió és que tant la proposta de pressupost com la d'ordenances pel 2022 ja s'havien aprovat inicialment al Ple d'octubre amb els vots de l'equip de govern (PSC-Cs).

L'equip de govern va rebutjar totes les al•legacions dels dos grups de l'oposició, Junts x Sant Vicenç (ERC-AM) i Sant Vicenç En Comú - Podem, i tot apuntava que el desembre serien aprovats definitivament també amb els únics vots, però suficients, del govern de Miguel Comino.

Però la situació es va capgirar quan, pocs dies abans del Ple de desembre, es va produir un trencament dins l'equip de govern i una regidora de Cs, Lídia Vargas, va deixar el partit passant a ser no adscrita, però amb la voluntat de continuar formant part del govern i comprometent-se amb l'aprovació dels pressupostos.

Això va posar en peu de guerra els dos regidors que es mantenen al Grup Municipal de Cs, que reclamen l'acta de la regidora per tal que pugui incorporar-se el següent membre de la seva llista i es neguen a aprovar els pressupostos fins que la composició del seu Grup no sigui restablerta.

Aquest fet deixava l’equip de govern en una situació de fragilitat absoluta i l'alcalde Miguel Comino va retirar aquestes qüestions de l'ordre del dia del Ple davant la sorpresa de tothom.

De fet, abans del trencament el Grup Municipal de Cs ja s'havia abstingut en el primer tràmit dels pressupostos a la Comissió Informativa del mes d'octubre, tot i que posteriorment van canviar el vot i hi van votar favorablement al Ple.

Però allà ja va quedar patent la mala relació, que fonts del Consistori asseguren que ve de lluny, entre els socis de govern, incapaços de portar a Ple un pressupost i unes ordenances consensuades.

L’Ajuntament ha procedit a la pròrroga del pressupost 2021 i l’alcalde Miguel Comino es troba ara amb poques opcions si vol aprovar uns pressupostos nous. Ha rebutjat les esmenes dels grups de l'oposició i, per tant, no té el seu suport, així com tampoc té el suport de Ciudadanos.

D’ aquesta manera queden paralitzades totes les inversions que l'equip de govern volia finançar el 2022, que per ara no tenen pressupost assignat.

En són exemples la construcció del Parc del Molí dels Frares, la instal•lació de plaques solars a les escoles públiques, la reforma integral del C/ Barcelona, entre la Plaça de l'Ateneu i Àngel Guimerà, la millora de les xarxes d'aigua i clavegueram, les actuacions de millora de la vialitat i els espais públics i la renovació de l'enllumenat públic. I una actuació molt esperada, la reparació dels vials entre els blocs de la Plaça de l'Ateneu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article