L'AMB analitzarà la viabilitat d'un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Societat.

L'objectiu principal és aconseguir una gestió òptima del servei de mobilitat compartida en l'àmbit metropolità.
L'objectiu principal és aconseguir una gestió òptima del servei de mobilitat compartida en l'àmbit metropolità.

Amb l'objectiu d'estudiar i consensuar les principals característiques per a la regulació d'aquest servei, l'AMB crearà la Taula metropolitana de la moto elèctrica compartida.

En funció del debat i les conclusions que se n'extreguin al llarg d'aquest any 2022, l'AMB podria plantejar, d'acord amb els integrants i el sector, una proposta de servei metropolità de motos compartides per regular les llicències d'empreses privades a la metròpolis de Barcelona.

Entre els propòsits d'aquest nou organisme, destaquen el fet d'instituir un marc estable de diàleg i participació tècnica sobre el servei de moto elèctrica compartida entre tots els actors involucrats i la identificació de les qüestions rellevants i necessàries per abordar la regulació d'un servei metropolità de moto elèctrica compartida (juridiconormatives, tècniques, economicofinanceres, etc.).

"La mobilitat compartida s'ha convertit en una alternativa i un complement de mobilitat que permet a les persones usuàries accedir a vehicles quan ho necessitin, tot satisfent les seves necessitats de mobilitat, optimitzant el seu ús i sense la necessitat de tenir-ne un en propietat. "

A la vegada, "com que són elèctriques, és un sistema que permet reduir la contaminació, fomentar una mobilitat més sostenible i promoure els vehicles amb energies netes", explica el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda.

Actualment, 10 operadors amb llicències de l'Ajuntament de Barcelona operen en aquesta ciutat i la meitat donen servei a altres municipis de la metròpolis. En total, hi ha 6.040 llicències en ús.

D'aquesta manera, es garantirà l'ordre i el control en la utilització del domini públic de la metròpolis de manera equilibrada i sostenible i els usuaris podran disposar dels serveis de mobilitat compartida, un peça més del trencaclosques que conforma la nova mobilitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article