La moció d’ ERC Sant Esteve Sesrovires per fer un estudi sobre les esllavissades al carrer Mercè Rodoreda aprovada

Política.

La moció va ser aprovada amb els vots a favor d'ERC i Ciudadanos, l'abstenció dels Comuns i el vot en contra del PSC i d'Ara Sant Esteve.
La moció va ser aprovada amb els vots a favor d'ERC i Ciudadanos, l'abstenció dels Comuns i el vot en contra del PSC i d'Ara Sant Esteve.

Des d'Esquerra volen garantir, “que aquestes situacions tan doloroses pels veïns i veïnes afectats no tornin a succeir, realitzant un estudi geològic que determini les zones de risc al municipi i indiqui les mesures preventives a realitzar per evitar possibles problemes de futur. L'equip de govern i els Comuns prefereixen amagar la situació, ja que segons ells la realització d'aquest estudi generaria alarma social, tal com van expressar en el Ple.”

Volen deixar clar que un cop ha passat una catàstrofe com aquesta, “per nosaltres el fet prioritari és fer costat als veïns afectats adoptant totes les mesures necessàries per mirar d'alleugerir el seu patiment i reparant tot allò que calgui perquè puguin tornar a la normalitat, però sempre de manera transparent i dins els marges legals, i no com ho està fent l'actual govern local amb reunions individualitzades, deixant persones afectades apartades d'aquestes reunions i oferint indemnitzacions als veïns i veïnes de manera poc transparent com ja ens tenen acostumats.”

El punt de la moció que més rebuig va crear va ser el de demanar responsabilitats, “el Sr. Carbonell i el Sr. Galceran s'hi van negar en rotund. Per nosaltres aquest punt és important, no només per exigir responsabilitats a qui va permetre que una zona declarada com a no edificable des de l'any 1984 fins a l'any 1991, tornes a ser-ho en la redacció del pla urbanístic del poble."

Sinó també, “perquè aquest Pla va ser aprovat pel departament d'urbanisme de la Generalitat i per tant, creiem que també n'és responsable. S'ha de reclamar que es faci càrrec de la part que li correspongui dels més de 2.000.000€ que l'Ajuntament ha assumit en depeses d'estudis, reparacions, reconstruccions i allotjament dels veïns afectats, en aquesta zona.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article