L'Ajuntament del Prat ha endurit les condicions que delimitaran la instal•lació dels establiments de jocs d'atzar i les associacions de fumadors a la ciutat

Societat.

Per exemple, pel que fa a la distància mínima que els ha de separar d'escoles i centres educatius i d'altres espais d'ús social o cultural.
Per exemple, pel que fa a la distància mínima que els ha de separar d'escoles i centres educatius i d'altres espais d'ús social o cultural.

D'aquesta manera, vol contribuir a preservar la salut i la qualitat de vida de la ciutadania i prevenir els riscos associats a l'addicció al joc i al tabaquisme, especialment entre col•lectius especialment vulnerables, com ara les persones joves, amb problemes de salut mental i addicions o en risc de pobresa i exclusió social.

El ple municipal del Prat, que ha tingut lloc dimecres 12 de gener, ha aprovat inicialment la modificació del Pla General Metropolità, amb què es delimita i s'ordena tant la intensitat de l'ús del sòl com les condicions urbanístiques que delimitaran la implantació d'aquests establiments a la ciutat.

A l'espera de l'aprovació de la regulació definitiva, també seguirà suspesa la concessió de llicències d'establiments d'aquest tipus, que ja es va aprovar al Prat a principis de 2021.

En aquell moment, es va aprovar una moratòria d'un any, que avui s'ha renovat per un any més. Tant l'aprovació inicial d'aquesta regulació com la pròrroga de la suspensió de les llicències ha comptat amb el suport unànime de tots els grups.

Cal tenir en compte que, després de l'aprovació inicial, continua la tramitació de la normativa, amb el període d'al•legacions, després del qual se sotmetrà a aprovació provisional i definitiva.

Actualment, al terme municipal del Prat, existeixen 5 locals d'associacions de fumadors i 1 establiment de jocs d'atzar, al Centre Comercial Splau. L'Ajuntament del Prat aposta per regular les condicions per a la instal•lació d'aquest tipus d'establiments per raons de salut pública.

L'addicció al joc és un problema sanitari i social cada cop més important, que provoca l'exclusió social, l'estigmatització i la discriminació de les persones que la pateixen, segons els experts. Pel que fa al consum de tabac, és la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura evitable (OMS).

En aquest sentit, cal tenir en compte que la protecció de la salut pública és una competència municipal i que la planificació urbanística juga un paper rellevant en aquesta matèria. Els usos i condicions de l'espai urbà també condicionen la qualitat de vida i la sostenibilitat social i ambiental.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article